V86-tips

V86-skrällarna: ”En procent är helt galet”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide till V86 onsdagen den 5 maj på Bergsåker och Solvalla • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Jerry Riordans Hulken Sisu är en jätteskräll i V86-2.

Foto: LENA EMMOTH, LARS JAKOBSSON/TR BILD

TRAV

Bergsåker och Solvalla dukar upp till travfest i kväll på V86 med en jackpott på 18 miljoner kronor.

Sportbladets travexperter har synat omgången med sina vassa spikförslag, miljonrensare och tänk på att...

– Vi får en procent på mitt drag, det är helt galet, säger Mattias Karlsson.

– Min V86-spik blir mycket svårlagen, säger Mario Lipovac.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på andelssystemen på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

I kväll avgörs V86 på Bergsåker och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30. Omgången kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.

MISSA INTE: V86-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på V86-poddens system i kväll. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.31, onsdagen den 5 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V86 i sista stund”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

3 Mister Hercules (V86-2) har läge för ledningen där han trivs. Det ser inte ut att bli något överdrivet tempo i loppet, så i ledningen torde hästen bli svårslagen. Det är skitväder i Stockholm och det enda som skulle kunna vara emot är att Solvallas bana inte tål vatten så bra, i synnerhet inte innerspåret, men det får man ”syn” på i loppen innan V86.

Miljonrensarna

11 Silver Bullit (V86-3) är en klart hygglig häst som måste räcka långt i det här sällskapet. Det är bra rapporter från stallet och det blir barfota runt om i kväll. Kusken, William Ekberg, är vaken och den här är alldeles för lite spelad. Åtta procent.

3 Ester Wibb (V86-7) har ingen fin rad och få startpoäng, men hon är rätt så bra den här och rapporteras träna fint. Skulle kunna slå till om det löser sig under vägen. Sex procent.

Tänk på att...

… det är Solvalla och Bergsåker som delar på V86-loppen i kväll.

… det är jackpott med 18 miljoner kronor i potten.

… det är skitväder i Stockholm. Håll koll på banunderlaget innan ni lämnar in.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

Jag inleder V86-omgången med två stabila spikar, den första är 5 Mindyourvalue W.F. (V86-1) som gjorde ett riktigt starkt lopp som trea efter paus mot två världshästar. Han har tagit det loppet på ett bra sätt och jag tror han trycker sig till ledningen och sedan är loppet över.

Den andra är Daniel Redéns 3 Mister Hercules (V86-2) som inte var som bäst senast men är en högkapabel häst. Det blir barfota runt om i kväll och ledningen står i programmet. Väl i ledningen tror jag inte det blir något tempo och då blir han mycket svårslagen.

Miljonrensarna

Dragen hittar vi på Bergsåker och den första kommer i V86-3 och det är 4 Tattoo Avenger som det låter mycket positivt på. Han vann ett uttagningslopp till finska derbyt som fyraåring men blev knäckt i finalen efter tuff körning. Man har byggt självförtroende på hästen och kurvan pekar åt rätt håll. Han vann med krafter kvar senast och såg fin ut och från ett bra utgångsläge är han given på lappen. Sju procent.

Den andra kommer i V86-7 och det är 3 Ester Wibb som är mycket bättre än raden. Senast missade kusken starten helt och då var den dagen förstörd, nu är det lite press på henne att prestera och från bra utgångsläge är hon med direkt och kan överraska. Sex procent.

Tänk på att...

... vi har en smaskig jackpott där en ensam vinnare kan plocka hem 18 miljoner kronor.

... 3 Daven Port (V86-4) gick starkt efter galoppen senast. Kommer han till ledningen kan han bli svårslagen.

... 9 L.Q.Widde (V85-5) blir omgångens mest spelade häst. Han är obesegrad men till nästan 80 procent känns det rätt att försöka fälla honom. Tycker även travet var sisådär senast och jag testar att gardera.

... 9 Marion Fouty Bon (V86-8) är en kanon som bollat med motståndet varje gång. Annan uppgift nu med bakspår men givetvis kan hon vinna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86 i kväll. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Tyckte att 3 Daven Port (V86-4) gjorde ett bra lopp senast efter galopp. Det var hård körning när ”felet” kom i första sväng. I kväll tror jag att han tar ledningen, igen, och att det blir lugnare de första 2–300 metrarna. Då ska det mycket till för att det ska bli förlust i det här gänget, som jag ser på loppet.

Miljonrensarna

2 Order to Fly (V86-1) känns nästan alltid underskattad. Bra spår i kväll och inte det blodigaste motståndet. Kommer favoriten Mindyourvalue W.F. bort så kan det mycket väl gå. Nio procent.

Jerry Riordans hästar går som skott för dagen. Gareth Boko och Halo Am är några som sett rent lysande ut på sistone. Kapaciteten är hög i 4 Hulken Sisu (V86-2). Bajken åker på nu och hästen skulle nog vara gynnad av tung bana, då han inte är så kvick i benen och mer stark av sig. Vi får en procent, och det är ju helt galet, naturligtvis. Se upp!

I samma lopp är 6 Hector Sisu en riktigt bra häst. Han har inte fått sätta dit någon seger i år, men Salmela låter nöjd. Om favoriten kommer bort så är loppet vidöppet. Tre procent.

Tänk på att...

… det är 18 miljoner kronor i jackpott på spelformen V86 i kväll.

… Solvalla ser ut att få kämpa mot dåligt väder. Jag sätter ett frågetecken för banan till kvällens tävlingar.

... 3 Mister Hercules (V86-2) är anmäld barfota runt om. Tveksamt om han går så, med rådande väderlek.

… favoriten 9 L.Q.Widde (V86-5) är riktigt bra, troligtvis överlägsen. Men att spika ett orutinerat kallblod till 78 procent, när det är så mycket pengar i potten, nej, det går givetvis aldrig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Mindyourvalue W.F. (V86-1) gjorde ett väldigt bra lopp som trea senast bakom Who’s Who och Very Kronos. Lär inte vara sämre med den genomköraren i kroppen och han ska ses med en toppchans.

3 Mister Hercules (V86-2) lyckades inte ta sig till finalen i Kungapokalen senast men han gjorde det ändå fullt godkänt från utvändigt ledaren. Ska vara ännu bättre i kväll och från ledningen blir han svårslagen.

Miljonrensarna

4 Tattoo Avenger (V86-3) var väldigt fin senast och i grunden är han riktigt bra. Vann ett uttagningslopp till finska Derbyt helt överlägset som fyraåring och löper han upp till sitt kunnande blir han inte lätt att besegra. Sju procent.

4 One Night Only och 5 Al’s Starlicious i V86-6 är två fina ston som det låter positivt på inför kvällen. One Night Only ska lättas fram och Al’s Starlicious ska tävla med rycktussar för första gången. Båda ska streckas tidigt i ett öppet lopp. Fem respektive fyra procent.

Tänk på att...

… det är jackpott i kväll och en ensam vinnare kan ta hem 18 miljoner kronor.

9 L.Q.Widde (V86-5) vinner felfri men han är inte helt att lita på och kan göra bort sig.

3 Ester Wibb (V86-7) har en väldigt missvisande resultatrad och är klart bättre. Kan slå till!


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer med Nils Larsson i kväll. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

9 Marion Fouty Bon (V86-8) är en klass-märr som gjort allting rätt hos tränaren Timo Nurmos. Tongångarna är positiva från stallet och jag spikar utan att blinka. Kör kusken Jorma Kontio fram i tid bara så är hon bara bäst i detta gäng. Inga ändringar gällande utrustning och går som senast med barfota runt om och en vanlig vagn. Hon vinner detta lopp fyra gånger av tio.

Miljonrensarna

8 Carl Halbak (V86-4) galopperade snöpligt senast som klar. En fin modell som tränaren Mattias Djuse kommer få en spännande framtid med. Kuskplus i dag med att Örjan Kihlström hoppar upp i vagnen. Solklart förstastreck för mig i detta lopp. Kör offensivt nu Örjan! 16 procent mot favoritens 36.

3 Ester Wibb (V86-7) har fått möta stenhårt motstånd hela karriären och är härdad. Detta lopp är absolut inte av det tuffaste laget. En motiverad skräll till sex procent. Kusken Anders Eriksson får chansen i kväll och han är duktig och underskattad.

Tänk på att...

... jag synar favoriten i kallblodsloppet 9 L.Q. Widde (V86-5). Helt galna spelprocent på en häst som inte är helt rumsren i travet. Här ska vi jobba in en balja!

... det är 18 miljoner i jackpott och det gäller komma rätt på spikarna så man har råd att få med lite kantbollar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Skrällkoll på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Stora på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här hittar du alla andelssystem i kväll på V86. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Följ miljonjakten på V86 – med Trav365

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86-tips

V86-tips

V86

Trav

Hästar