Stark insats senast – blir tipsetta i kväll

Expertens DD-tips – onsdagen den 30 december från Bjerke

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bjerke, onsdagen den 30 december.

Spelstopp DD 21.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–9–5–3–6–4–7–10

Kommentar: DD-1 är en trevlig historia med många fina hästar. High Into the Sky får tipset på att han får ses som spetsfavorit. Sam the Man är en glänsare som hade vilat fem månader inför senast. Han fick bestämma i spets då och insatsen som sådan sade inte så mycket, mer än att han såg fin ut. Borde ha haft nytta av det loppet och måste nog vara bära toppformen om han ska kunna reda ut den här svåra uppgiften. Dream Builder ser fin ut, gick i mål med sparade krafter senast. Vi betalat för fem hästar i loppet. Alpha Scarlet B.R. spurtade bra i samma lopp som High Into the Sky i sin senaste start. Jackson Avery är otroligt gedigen; har varit bland de tre i 20 av 25 starter de två senaste säsongerna.

DD-2

Rankning: 6–5–3–12–9–10–1–8–11–2

Kommentar: Rossini Diamant svarade för en stark insats näst senast. Visserligen fick han rygg på ledaren stora delar av loppet, men det först efter att ha varit med i en rejäl startrusning. Sedan försvarade han sig fint mot en störtdykande häst sista biten. Tanyo Destrier är hård, har styrkan som sitt vapen. Kanske kan avgöra även från dödens? Goodman B.R. lär med garanti ta ledningen om han står på benen. Redan det gör honom till ett tidigt bud, även om det var kort distans i hans senaste start då han ledde hela vägen.

DD-systemet – 15 rader

DD-1: 2–9–5–3–6.

DD-2: 6–5–3.

Vem tar spets?

DD-1: Troligen High Into the Sky.

DD-2: Goodman B.R. är mycket startsnabb. I och med att det är full distans kanske han vill släppa. I så fall helst till nummer 5 eller 6?

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!