Mejla

Michael Carlsson

Går ut hårt och inleder med omgångens bästa

Carlsson synar lopp för lopp på GS75 från Eskilstuna • Jackpott, knappt 3,5 miljoner extra i vinstpoolerna • Söndagen den 29 november

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets GS75-tips inför eftermiddagens jackpott-omgång.
Foto: TR Bild
Sportbladets GS75-tips inför eftermiddagens jackpott-omgång.

Det är jackpot på Grand Slam 75 som avgörs i Eskilstuna och det bjuds på flera kluriga lopp som borgar för hög utdelning.

Vi går ut hårt och klarar av spikarna på en gång. 

Mellby Hurricane är bara bäst och vinner sitt lopp och sedan talar allt för spets och slut för Silver Load.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-1:

Vi tar tjuren vid hornen direkt och inleder med omgångens bästa spik. Mellby Hurricane kommer från Timo Nurmos formstall och har gått mycket bra en längre tid. Höll strålande från dödens för tre starter sedan i V86, och vann gången efter på V86 efter att ha körts fram utvändigt om ledaren. Senaste loppet kan man bara glömma då hästen hamnade sist från ett dåligt läge och kom aldrig in i matchen. Han joggade med bakom hästar över upploppet i en 1.09-avslutning utan att pressas. Nu möter han ett överkomligt gäng när han kliver ner i klass och Jorma lär vara offensiv från början med hästen som kan öppna bra. Det bör bli tidig ledning och sedan blir han svårslagen, då de främsta konkurrenterna har sämre lägen.

GS75-2:

Vi fortsätter att gå ut hårt och betar även av den andra spiken direkt. Silver Load såg fulltankad ut när satt fast i ett V86-lopp senast och klättrade i ryggar med gott om krafter kvar. Då ska man veta att det var två ruskigt bra hästar som gjorde upp om segern, Magnificent Tooma vann före Behind Bars. Han var rejäl vid segern för tre starter sedan och lite ursäktad näst senast när han fick tryck i ledningen på en tungsprungen bana. Nu ser det upplagt ut för den startsnabba hästen och spår tre bakom bilen i Eskilstuna är mycket bra. Han öppnar snabbt till ledningen och sedan måste det vara toppchans att hålla undan över den korta distansen. Motståndet ger inte direkt skrämselhicka och dessutom är det tveksamheter på flera av konkurrenterna i deras senaste start. Han borde leda runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Kan mycket väl vara spets och slut

GS75-3:

Rally Helge hade inte startat på väldigt länge när han gjorde comeback senast. Det blev seger direkt, förvisso i ett billigt breddlopp, men intrycket var bra och han var helt överlägsen. Tränaren Peter G Norman säger att hästen har gått framåt rejält med loppet i kroppen och kommer att vara ännu vassare nu. Han är snabb ut och från innerspåret är det spets som gäller. Kan leda runt om även om det är bättre hästar emot den här gången. Ragazzo Unico är ett givet motbud och insatsen senast skvallrar om att hästen nog vinner när som helst. Han avslutade då bra ute i spåren i skymundan från ett dåligt läge och nu står han betydligt bättre till från perfekta spår två.

GS75-4:

Favoriten Dark Roadster har normalt en passande uppgift med fina förutsättningar för hans del. Han har varit ute i V75 och senast blev det en för tuff resa och han var ursäktad från dödens. Tidigare i höstas var han mycket bra som trea i V75 efter att ha varit med i en hård spetskörning inledningsvis. Då var det barfota runt om och jänkarvagn och det vankas det även nu till den här starten. Man har sparat på de här godbitarna sedan dess och det kan mycket väl vara spets och slut på Dark Roadster över kort distans. Men eftersom man inte är helt säker på hur formen är blir det gardering. Tottenham kan bli giftig om han får rätt resa och nu åker jänkarvagnen på för första gången i Båths regi. Det blir även barfota runt om som senast och med en ryggresa kan hästen spurta till seger. Inspector är V75-härdad och Goops springare rapporteras träna bra inför lill-comebacken.

GS75-5:

Young King har visat mycket fin form under hösten och tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Senast besegrade han storfavoriten Västerbo Pokerface i en speeduppgörelse över lång distans. Det är aviserat barfota runt om nu och från springspår på tillägg kan han mycket väl runda samtliga. Volare Gar gjorde debut i ny regi senast och det var även första starten efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Han höll bra då som trea från dödens och med den genomköraren i kroppen torde formen vara ännu vassare nu. Erik Adielsson förstärker i sulkyn och det kan bli en pangstart från springspår på tillägg. Plockar även med Un Mec D’or på startvolten då hästen var nära att vinna näst senast då det var tre hästar på linje genom mål efter en vass avslutning. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Måste ses med bra chans igen

GS75-6:

Lovely O.O. var smått överlägsen vid segern senast då hon fått ett perfekt lopp i andra par utvändigt i ett galoppfyllt lopp. Det var en rejäl insats på en krävande bana och hästen har gått ett banjobb efter den starten och tränare Bergh var nöjd. Bakspår nu men motståndet är inte värre än att hon måste ses med bra chans igen. Skulle favoriten göra bort sig är det vidöppet bakom men Aurora Borealis satt fast med krafter kvar senast. Var duktig i somras vid segrarna och har nu fått lopp i kroppen efter ett uppehåll.

GS75-7:

Unghäststjärnan Coin Perdu gjorde comeback efter två års uppehåll vilket slutade med seger. Den dubbla E3-vinnaren var sedan tvåa i starten därefter och galopperade då precis efter mållinjen. Tränaren Svante Båth säger att man har kollat upp hästen och även kört honom efteråt utan att ha hittat några fel. Formen borde vara i stigande med två genomkörare i kroppen efter så lång frånvaro, men läget är byngligt med spår åtta bakom bilen. Kommer han ner och får en vettig resa har han självklart chans att vinna loppet. Det finns flera motbud bakom och Final Dream är ett av dem, trots att han nu möter tuffare hästar som har tjänat betydligt mer pengar. Formen är dock absolut på topp och han har imponerat i två raka segrar. Öppnar snabbt och har ett fint läge. Tredje strecket får skrällbudet Super Nice som är van att möta tufft motstånd och han hängde med bra som tvåa senast bakom From The Mine. Har innan dess haft dåliga utgångslägen mot eliten men nu står han intressant till med ett bra spår och formen sitter där.

Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 5 Mellby Hurricane (11–8)

GS75-2: 3 Silver Load (9–1)

GS75-3: 1–2–8–12–9 (6–7)

GS75-4: 3–5–9–4 (1–2)

GS75-5: 15–14–4 (11–3)

GS75-6: 10–6–4–1–9–3–12–8 (7–5)

GS75-7: 8–4–3 (7–9)

Systemet är på 1440 rader / kronor.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE