V86

”Så fin så kunde inte låta bli att anmäla”

avTrav365

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson, TR Bild
Gunnar Melander och Månprinsen A.M.

En start, en seger – efter flytten till nya gården.

I kväll är Gunnar Melander, 71, och Månprinsen A.M. storfavoriter på V86.

– Han kändes så fin så jag kunde inte låta bli att anmäla, säger Gunnar Melander.

Efter 54 år på Dannero-travet har nu Gunnar Melander, 71, och hans stora stjärna Månprinsen A.M flyttat 25 mil söderut, till Runemo Gård någon mil i från Bollnäs-travet.

Gunnar gjorde under måndagen första starten som Bollnästränare och det blev succé direkt när hästen Månremus ledde loppet från start till mål.

”Saker och ting är lite annorlunda”

En start - en seger, du är 100 procent som Bollnästränare, hur trivs ni på nya gården?

– Vi trivs mycket bra på nya gården och det känns som hästarna har acklimatiserat sig väl. Det är klart att saker och ting är lite annorlunda men vi har fina förutsättningar här och tränar på som vanligt, säger Gunnar Melander.

Vad är annorlunda?

– Lite mindre arbete för min del. När jag kliver upp på morgonen är våra träningsbanor sladdade och klara, jag kan lägga min tid på hästarna istället för sköta om banorna.

Så det är inga planer att utöka verksamhet, du har sju hästar i träning?

– Nej det är inte tanken, vi har tio boxar i stallet och sju hästar på träningslistan. Det är dock bara sex hästar som tränar då en är resesällskap till Månprinsen, han åker med runt på tävlingar som sällskapshäst och tränar inget hemma.

”Tänkte inte starta honom något mer i år”

Stall Gunnar Melander har i år kört in knappt 1.5 miljoner, av de pengarna står Månprinsen för 1.2 miljoner. 

– Det är klart att det framförallt är ”Prinsen” som sprungit in pengar i år. Vi har några yngre som kan göra rätt för sig framöver, så hoppas vi kan få en rolig framtid med dom.

I kväll startar Gunnars stora stjärna Månprinsen A.M (V86-3) igen efter knappt två månader uppehåll, senaste starten var vinsten i Svenskt Mästerskap på Bergsåker i september.

– Efter segern i Svenskt mästerskap fick han ta det lugnt i 14 dagar sedan har vi tränat på som vanligt, jag tänkte inte starta honom något mer i år men när han är så fin som han är nu och känns så bra i träning kunde jag inte låta bli att anmäla, vi båda tycker det är väldigt kul att tävla.

Ekipaget blir som vanligt stora favoriter. Värsta konkurrenten på förhand startkatapulten Lome Brage har spår två och Månprinsen A.M. lite knepigare spår fem i volten, det troliga är att Lome Brage tidigt sitter i ledningen.

– Månprinsen kan också öppna hyggligt men det är klart att femtespår i volten är lurigt, jag tror han kliver iväg ganska bra och hoppas vi hittar ner i ett vettigt slagläge. De kommer inte få köra 25-tempo första 500 meterna, utan kör de för sakta där framme då kommer jag agera och köra fram.

Hur bedömer du chansen?

– Det är väl två hästar som sticker ut på förhand och det borde väl stå mellan dessa två, säger Gunnar Melander.
CHARLIE HEDSTAD

ARTIKELN HANDLAR OM

V86