Trav

Melanders nya USA-succé: ”Kändes härligt”

Blev etta och tvåa i Breeders Crown-finalerna

Av: 

Daniel Söderbäck

Marcus Melanders hästar slutade etta och tvåa i nattens Breeders Crown-finaler i USA. Här syns även Anders Ström och Brian Sears efter segern i VM-loppet i oktober.
Marcus Melanders hästar slutade etta och tvåa i nattens Breeders Crown-finaler i USA. Här syns även Anders Ström och Brian Sears efter segern i VM-loppet i oktober.

TRAV

Marcus Melanders succé i USA fortsätter.

Natten mot söndag blev hans hästar etta och två i Breeders Crown-finalerna på Pocono Downs.

– Det kändes väldigt härligt att få vinna, sa han.

Tidigare i oktober vann Marcus Melander VM-loppet med Cruzado Dela Noche.

Under natten till söndag, svensk tid, fortsatte framgångarna på Pocono Downs i USA.

På banan var det finaler i Breeders Crown och Marcus Melanders Gimpanzee slutade etta och hans Green Manalishi slutade tvåa i finalen för tvååriga hingstar och valacker med en samlad prissumma på 600 000 dollar, där vinnaren tog hem hälften.

– Gimpanzee är lite som en äldre travare och du kan göra lite som du vill med honom. Det kändes väldigt härligt att få vinna och jag tycker också att Green Manalishi gjorde det bra som tvåa eftersom han kanske är lite ur form efter en lång säsong med resor både till Kanada och Lexington. Nu går båda hästarna till vintervila, sa Marcus Melander enligt Sulkysport efter triumferna.

Trea och fyra i samma lopp slutade Jimmy Takters Hudson River och Super Schissel.

Gimpanzee är fortsatt obesegrad hittills i karriären. Brians Sears styrde hästen till seger, precis som han gjorde i VM-loppet med Cruzado Dela Noche.

Gimpanzee ägs av Unibet-grundaren Anders Ström och storhästägaren Lennart Ågren.

I finalen för treåriga hingstar och valacker tog Jimmy Takter sin 26:e Breeders Crown-triumf för travare när Tactical Landing vann.

– Tactical Landing har kämpat med många problem. Jag har tränat många fantastiska hästar och idag visste jag att jag hade den absolut bästa treåringen. Six Pack är en bra häst – synd att han blev sjuk – men han hade inte haft en chans mot Tactical Landing. Han är på en nivå över allting annat, sa Jimmy Takter.

Även Jimmy Takters dotter, Nancy Johansson, firade triumfer när hennes passgångare Captain Crunch vann tvååringsloppet för hingstar och valacker.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Hästar

USA