Enormt bud på stora talangen nobbades

Profilen ringde och bjöd på superhästen - fick nobben: ”Det var aldrig aktuellt att sälja”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Maria Holmén, TR Bild
Campo Bahia (nummer 10) vann sitt försökslopp till Kriteriet och imponerade stort.

Inför Kriteriekvalet lade före detta stortränaren Stefan Hultman ett jättebud på supertalangen Campo Bahia åt en stor kund.

Svaret: han är inte till salu.

– Synd, säger Hultman.

– Det var aldrig aktuellt att sälja, säger hästens tränare Conrad Lugauer.

I loppet i början av september, när den treåriga råtalangen Campo Bahia joggade supertiden 1.12,2, blev han hästen på allas läppar och förhandsfavorit till segern i Kriteriet.

”Ett uppdrag”

Efter uppvisningen försökte den före detta stortränaren Stefan Hultman att köpa hästen åt en stor kund.

Han lade ett bud modell gigantiskt.

– Jag har ett litet uppdrag åt en stor kund, det är egentligen fyra personer. Jag var nära att köpa Rajesh Face åt dom, jag har bjudit på Spartan Kronos och var nära att ringa på Timo Nurmos Villiam åt de här personerna. Men när jag fick se Campo Bahia vinna på 1.12,2 på Solvalla så ringde jag till Conrad Lugauer. Han sa att han inte trodde hästen var till salu, men att han skulle ringa upp ägaren (storsatsande tysken Thomas Berchtold) och fråga. Han återkom inom en timme och sa tyvärr, tack för ett seriöst, högt bud, men hästen är inte till salu.

Hur högt var budet?

– Jag vill inte gå på in på några siffror. Men det var högt. Det var lite synd. Hästen kan ju blir hur bra som helst. 

– Vi kommer inte sälja såna hästar. Det fanns inget snack om saken. Jag har kunder som jagar såna här hästar själv. Det var aldrig aktuellt, säger hästens tränare Conrad Lugauer som har haft tät dialog med ägaren i frågan.

”Löste det som en topphäst”

Och ägarna och tränaren Conrad Lugauer ångrar sig nog inte efter Kriterieuttagningen. Via tredjespår i 1 100 meter gled Muscle Hill-sonen Camp Bahia undan till säker seger och är en av tolv hästar som jagar förstapriset i Kriteriet nästa söndag.

– Han känns bra och har återhämtat sig bra. Han tränade lätt i går.

Vad säger du efter det imponerande försöksloppet?

– Jag körde honom taktiskt som han skulle vara bästa hästen. Jag gav mig inte in i några positionsstrider, inga farliga situationer och han löste det som en topphäst. Att bevaka såna häst i tredjespår, ja, det är sjukt, säger han.

”Vet att jag har bästa hästen”

Från spår 4 i finalen jagar Campo Bahia de fyra miljoner kronor som ligger i förstapris, i och med att hästen är med i Premiechansen och får förstapriset gånger två vid seger.

– Det är bra, då har jag omedelbar kontakt med hästarna därframme. I uttagningsloppet hade jag 40 meter fram efter start. Jag tror vi har en bra chans att vinna loppet.

Tror du att du har bästa hästen?

– Tror? Det vet jag. Men alla lopp ska köras. Men får han en bra resa så blir han jättesvår att stoppa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Solvalla