Trav

Yield Boko tillbaka - med nytt banrekord

TRAV

Unghäststjärnan Yield Boko är tillbaka.

Efter att ha gått segerlös i över ett år tvålade han till motståndet i Halmstadtravets gulddivision på nytt banrekord.

- Han är riktigt bra hästen, men det har tagit lite tid för honom att hitta toppformen, sa kusken Örjan Kihlström.

Sprintermästarfesten i Halmstad rundades av med V75-tävlingar på lördagen. Över 14 222 besökare njöt av sommarvärmen och högklassig travsport. Mest imponerade Yield Boko när han på nya banrekordet 1.11,4 (2 140 meter, bilstart) utklassade motståndet i gulddivisionen.

Det var första segern sedan maj förra året för den högkapable hingsten, som inledde tävlingskarriären i sin kulls toppskikt. Under treåringssäsongen vann han nio av tio lopp och tog bland annat hem Breeders' Crown. Som fyraåring fortsatte framgångarna och när femåringssäsongen var till ända hade han vunnit 20 av 30 lopp och sprungit in 4,2 miljoner kronor. Men sedan tog det stopp. I vintras övertog Solvallas Stefan Hultman träningen och hos honom har hästen sakta men säkert hittat tillbaka. Att han inte vunnit lopp på så länge var svårt att förstå när han nu stack till ledningen och trots stenhårt tempo loppet igenom vann ohotad.

”Bra form”

- Vi hade ju ett bra läge och jag hade på känn att hästen var i bra form. Hade Caballion kommit upp på utsidan direkt kanske jag hade släppt till honom men nu när han blev hängande i tredjespår hela första varvet valde jag att köra i ledningen, sa Kihlström som stortrivdes framför den månghövdade publiken.

- Det är alltid lika roligt att komma hit den här helgen. Det är fantastiskt stämning, fina tävlingar och banan är alltid i toppskick. Men jag har inte hunnit med något dopp i Tylösand.

Ola Johansson, Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!