Trav

Travprofilens galna sovplats – gasluckan

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Annorlunda val av sovplats Rickard Hansson, 21, campade på Axevallas travbana. En natt valde han att sova i gasluckan på husvagnen.
Annorlunda val av sovplats Rickard Hansson, 21, campade på Axevallas travbana. En natt valde han att sova i gasluckan på husvagnen.

TRAV

Campingfestivalen under travets Stochampionat är ett populärt folknöje.

Men travprofilen Rickard Hansson, 21, tog campandet ett steg längre i helgen.

Han sov i gasluckan på husvagnen.

– Att ligga i ett sådant litet utrymme är farligt, säger Peter Hansen-Tydén, vice ordförande i Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF.

I helgen arrangerades trippeltravet på Axevallas travbana vilket slutade med succé. Över 30 000 personer besökte travfesten – och flera tusen personer campade precis bredvid banan. Rickard Hansson, expert och travprofil, var en av camparna och 21-årige Hansson var nog den som valde den mest annorlunda sovplatsen. Hansson sov i gasolkofferten på husvagnen – vilket drog blickar till sig.

– Folk var tydligen framme och tog kort när jag sov för att de tyckte det var så roligt. När jag gick upp på lördagen kallade flera människor, som jag inte visste vilka det var, mig för "luckmannen", säger Hansson.

Hur tänkte du när du la dig där?

– Patrik Österberg, mannen bakom husvagnsbygget, hade lovat mig en specialplats. Den är inredd med en 15 cm madrass som är skuren perfekt för det utrymmet. Hur jag tänkte?  Jag var tvungen att inviga platsen. Syre? Tja, jag tänkte väl inte helt på det, men jag lever ju än... Svalt och mörkt, perfekt! Jag hade jobbat några timmar innan så det hade bara blivit en lugn fest för mig efter det i några timmar - även om man kan tro annat när man ser bilden. En kul grej, helt enkelt. Att det dessutom verkade glädja andra är bara en bonus. Man måste kunna bjuda på sig själv, säger Rickard Hansson till Trav365.

”Inte till för att sova i”

Peter Hansen-Tydén, vice ordförande i Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF, är mycket skeptisk till travfantastens val av sovplats.

– Det farliga är inte att det finns gasol där, utan det farliga är att ligga i ett sådant litet utrymme. Det utrymmet är inte till för att sova i, och jag rekommenderar ingen att sova där. Det är inte bra, säger han.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!