Trav

Galna målfotot – vem vann loppet?

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Målfotot i V75-6. Vem var det som vann?

Målfotot i V75-6. Vem var det som vann?

Foto: atg live

TRAV

Björn Goop blev dagens skrällkusk på V75.

På bilden ovan sätter han dit 19-oddsaren Jacques – med minsta möjliga marginal.

I loppet innan hade vunnit med jätteskrällen Beljue Gutten.

Endast 58,70 system av 1 307 227 system prickade in alla rätt på V75 i dag.

Utdelningen. 342 991 kronor – bara på sju rätt.

En av de största anledningarna till det var stjärnkusken Björn Goop. Han vann nämligen med två av omgångens största skrällar.

70-oddsare

I V75-5 gav han jätteskrällen, 70-oddsaren Beljue Gutten, en perfekt resa i rygg på ledaren. In på upploppet uppenbarades luckan och Goop tackade vänligt för den och spurtade till enkel seger.

– Hästen värmde bra, men inte trodde jag väl att det skulle räcka till seger. Det var en glad överaskning, sa Goop efter målgången.

”Gör ett jättebra lopp”

Men det var inte nog där. I loppet efter vann han med egentränade Jacques efter ett mycket rafflande upplopp. Från utvändigt ledaren höll hästen undan, men det var med minsta möjliga marginal. När mållinjen skars var det inte mindre än fyra hästar i bredd (se bilden här ovan). Domarna fick förstora upp målfotot för att se vem som vann, men efter några minuter kom resultatet.

– Han gör ett jättebra lopp, det gjorde han. Han var värd segern, han vann utvändigt och stred hela vägen, sa Björn Goop i TV4 då, och styrde mot vinnarcirkeln för att bli hyllad av de 12 000 personer som fanns på plats på Årjängstravet under lördagen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!