Googoo Gaagaa vann prestigemötet

TRAV

Världens genom tiderna snabbaste treåring Googoo Gaagaa i ena ringhörnan.

Hambletonian-vinnaren Market Share i den andra.

Det mötet blev verklighet i Philadephia sent på söndagskvällen svensk tid.

Efter en stenhård upploppsstrid gick segern till Googoo Gaaga.

Googoo Gaagaa, som blev historiens snabbaste travhäst på tusenmetersbana när han noterades för kilometertiden 1.08,9 i juni, inledde som trea på innerspår innan körande Corey Callahan styrde fram utvändigt om ledande Little Brown Fox på bortre långsiden. In på upploppet högg Googoo Gaagaa klorna i ledaren samtidigt som smygkörde Market Share fick fritt spurtutrymme på open stretch. Den senare närmade sig något på sluttampen men åt fenomenet Googoo Gaagaa fanns inget att göra. Han vann på kilometertiden 1.09,7 (1 609 meter).

– Han var inte startberättigad i Hambletonian, så det här (Colonial-finalen) var vårt Hambletonian. Han är en fenomenal häst, berömde Callahan.

För att vara travhäst har Googoo Gaagaa något så ovanligt som en passgångare till pappa. Trava kan han emellertid och söndagens seger var hästens 13:e i 16:e starten. Förstapriset i loppet uppgick till närmare 1,8 miljoner kronor och därmed har Googoo Gaagaa så här långt sprungit in över 4,5 miljoner kronor till sin ägare och tränare Hans Richard.

Enkelt för Chapter Seven

Chapter Seven, som i sin senaste start tangerade världsrekordet på milebana - 1.08,5, visade också upp sig under kvällen. Trots spår åtta bakom startbilen i Maxie Lee Memorial bombade han till ledningen och därifrån utklassade han motståndet och inkasserade ett förstapris på över en halv miljon kronor. Även han sprang på 1.09,7.

– Han är en härlig liten häst som kämpar rumpan av sig, berömde kusken Tim Tetrick den Linda Toscano-tränade hästen.

Ola Johansson/Kanal75