”Bra för klassen – inte lätt att stå emot”

Expertens DD-tips – onsdag 23 januari

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åby och Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdag 23 januari.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–1–7–9–4–8–10–2–3–6.

Kommentar: Making Love galopperade i lördags. Med tanke på den här starten var det kanske lika bra för hästen – det är tufft att gå två lopp på fyra dagar, nu slapp han det. Formen är bevisad och startsnabbheten god. Oavsett om Making Love når ledningen eller inte ska han räknas. Det är många om budet men vi betalar bara för två hästar. Pampalo såg mycket fin ut senast. Det troliga är att han får förlita sig på turen, men om luckan dyker upp är han farlig.

DD-2

Rankning: 5–10–4–3–12–8–7–6–1–9–11–2.

Kommentar: Leader Brodde höll storstilat senast även om han fick ge sig för en likaledes storstilad Pablo Andover sista biten. Den senare är en utmanare igen men med tanke på spåren är Leader Brodde absolut ett hetare bud den här gången. Chanserna att bli släppt till spets får anses som goda, men även om Leader Brodde inte skulle nå dit måste segerchansen ses som bra. Även här betalar vi för två hästar.

Global Unlimited är mycket bra för klassen och när han får spara speeden är han inte lätt att stå emot. Bakom dessa två är det många som kan utmana. Vissa av dem, som Davy Jones Sisu och Digital Performer, har spår som gör att de kan komma bort av den anledningen, men annars är bra nog att kunna segerstrida.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 5–1.

DD-2: 5–10.

Vem tar spets?

DD-1: Highspirit är ruskigt startsnabb men efter vila kan det fattas lite i honom. Vi är lite inne på att Making Love kan fånga upp Highspirit från början.

DD-2: Leader Brodde är snabb från start men kommer knappast till spets av egen kraft. Han borde dock kunna vara en intressant rygg för såväl Earl Variera som Kabanoss.

! Statistikvinnarna

DD-1: Pampalo.

DD-2: Counterfeightr.


Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM