Experten: Loppet ser riktigt tunt ut

Av: Anders Granlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Commander Crowe vann C.L. Müllers Memorial förra året på Jägersro. I år är loppet klart sämre och fjolårsvinnaren lär bli storfavorit.
Foto: Kanal 75
Commander Crowe vann C.L. Müllers Memorial förra året på Jägersro. I år är loppet klart sämre och fjolårsvinnaren lär bli storfavorit.

Ett drömlopp ifjol.

Nu sågar TV4-experten Lennart Forsgren årets upplaga C.L. Müllers Memorial.

– Det ser riktigt tunt ut, säger han.

Foto: Kanal 75
Lennart Forsgren.

Förra året lockade storloppet på Jägersro hästar som Triton Sund, Garland Kronos, L´Amiral Mauzun och Commander Crowe. Den sistnämnda vann före den italienska hästen Giuseppe B.I.

I år är det bara Commander Crowe som är den riktigt stora stjärnan och han lär bli väldigt stor favorit.

”Tunt ut”

Enda tänkbara hotet kan vara Åke Svanstedts nyförvärv Nuage de Lait.

– Loppet ser tyvärr riktigt tunt ut. Jag vet inte varför Jägersro har haft så svårt att locka dit bra hästar, säger Lennart Forsgren.

Loppet går över 2640 meter – något Forsgren tror kan ha påverkat anmälningarna.

– Den långa distansen kan ha gjort att vissa har dragit sig ur. Sedan ligger banan väldigt långt bort för många av de svenska hästarna, säger Forsgren.

Nationernas pris

Både Trition Sund och Torvald Palema hade så klart varit aktuella för loppet men de startar istället i Nationernas pris den 8 november.

– Det är lätt att det blir så här i slutet av säsongen. En häst jag tycker borde ha startat på Jägersro är Acclaim. Lång distans passar ju honom bättre än det 1640-lopp som han var ute i på Romme i lördags.

Trav365 har sökt Jägersros sportchef Mats Ahlkvist för en kommentar.

Publicerad: