Så firar kuskeliten sommaren 2009

TRAV

Kuskarna om sin sommar

Foto: Erik Adielsson.

Sommaren – en tid för semester och vila.

För toppkuskarna är det oftast fullt upp med storlopp, men får de någon semester?

Så här ser sommaren ut för Sveriges kuskelit.

Johnny Takter, travkusk.

– Jag tar en kort semester nu till veckan då jag är avstängd. Jag, Jenny och mina två yngsta barn åker uppåt i Sverige. Det blir 4-5 dagars bilsemester och vi stannar bland annat till på Kolmården. Jag får passa på när jag är avstängd, annars är det inte säkert att jag hade fått någon semester. Det passar bättre att ta semester på vintern för oss kuskar.

Lutfi Kolgjini, kusk och tränare

– Jag tar en veckas semester på sommaren och en på vintern. Ofta åker jag till Kroatien, jag har inte tid med någon mer semester. Jag har redan varit en vecka i Kroatien i sommar.

Erik Adielsson, travkusk

– Jag kör trav i sommar, jag har ingen semester alls. Sommaren är ingen bra tid att ta semester. Alla stora lopp går nu och det är roligare att köra lopp på sommaren. Det är lättare att köra bil och kliva upp på sommaren. Det är nästan som semester att köra lopp nu. Jag försöker att komma iväg på någon veckas semester på vintern.

Björn Goop, travkusk

– Jag är ute just nu i Frankrike i Normandie och tittar lite på hästar. Vi har ju även fölston här nere. Jag är avstängd i några dagar så då åkte jag hit. Sommaren är ju vår högtid så det blir inte så mycket semester.

Åke Svanstedt, travkusk och tränare

– På sommaren tar jag aldrig semester eftersom det är högsäsong. På vintern försöker jag åka iväg till Florida eller Kanarieöarna för sol- och badsemster.