Wangle: ”Det här är en ny liten favorithäst...”

TRAV

Årets första V86-omgång blev favoritbetonad...Igen.

Då blev man extremt förtjust i ett sexårigt sto.

Divine – lägg det namnet på minnet.

13 miljoner kronor i jackpott.

Men favoritparad. Som vanligt.

V86 fortsätter att leverera starka favoriter.

Jag blev återigen enormt imponerad av Qahar QC som nog är Sveriges starkaste häst... Tänk om hästen skulle vara lite mer startsnabb och travsäker – då skulle han kunna utmana de riktiga kanonerna på längre distanser.

Sedan fick den breda publiken lära känna Divine som tränas av Anna Österberg. Wow, det här är en märr som jag verkligen blivit förtjust i. Hennes spurt på V86 var femstjärnig. En ny favorithäst, helt enkelt.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86:

Divine: Wow, vilken liten hjälte det här är. Undra egentligen hur fort hästen gick över upploppet? Snacka om klasskillnad när Divine kastades loss sista 200 metrarna och det var ett häftigt upplopp där Coys Rain, Reijo Liljendahls dyrgrip, stannade. Divine har nu tre raka segrar och det är en härlig utvecklingskurva på hästen. Är hästen så här bra så har hon mycket pengar att hämta i nuvarande klass... Hon ser inte mycket ut för världen, men oj som hon kan springa.

Qahar QC: Återigen en överlägsen kross för det här styrkefenomenet. Vad ska man säga? Dum som man är försöker man fälla den här hästen som storfavorit gång på gång. Och alltid känns det rätt. Men alltid får man fel... Qahar QC ser finare och finare ut och nu har ju inte galopperat på hur länge som helst känns det som. Då vinner han – alltid.

Darling Hornline: I andra starten efter comebacken så var det lekstuga för den här läckra damen. Johnny Takter körde resolut till ledningen och fick sedan bestämma i lugnt tempo. Hästen brukar kunna se lite knölig ut rent aktionsmässigt, men det var ett härligt steg i hästen loppet igenom. Darling Hornline tillhör sto-eliten bara hon är fräsch och med tanke på att hon alltid tävlar med skor är det läge att skörda segrar i vinter...

Dragster: Gjorde comeback i Sverige efter sin sejour nere i Frankrike och oj så fin som hästen såg ut, trots en lite knackig värmning. Stack enkelt till ledningen och sedan drog Roger Malmqvist på i högt tempo. Bara plustecken och jag tror, liksom som för många andra hästar, att sejouren i Frankrike gett en extra hårdhet. Hoppas Dragster kan få starta på nu i Sverige.

Le Vicomte: Här har Peter Untersteiner nått att åka med framöver, för den här modellen gillar jag. Borrar ner huvudet och börjar verkligen förstå vad det här handlar om. Det märks på Peter Untersteiner att han gillar Le Vicomte och segern på V86 var totalt överlägsen.

Jeppe Juel: Jag brukar alltid gilla Jeppe Juel i loppen för att han kör för seger och har en härlig vinnarskalle, men vad hände i V86–1? Han sitter kvar med en formtoppad Amour Du Coglais trots ett drömlopp i rygg på ledaren... Sedan sitter han fast med RUBBET kvar. Aj, aj, aj... Det var en riktig usel insats och jag tror även Jeppe Juel vet att det blev fel. Visst, det är snabba beslut, men favoritspelarna var inte nöjda. Så inte jag heller. Minus!

ARTIKELN HANDLAR OM

V86