”Ser ut att ha det mesta – en framtida topphäst”

Expertens DD-tips – tisdag 30 januari

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 30 januari.

Spelstopp DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 1–2–4–10–9–3–5–6–12–11–7–8.

Kommentar: 300 000 kronor till vinnaren är en bra start på året för någon lycklig. Vi skriver ”någon” för vi har ingen aning om vem som är bäst av de här tolv stona som har ambitioner att vara med i årgångsloppen i år. Därför har vi gått mycket på utgångslägena när vi rankat hästarna. Men så mycket kan vi säga, att vi är förtjusta i Baronesse Ima som ser ut att ha det mesta av vad som krävs av en topphäst i vardande. Håller hon ledningen och håller sig lugn kan
hon bli svårpasserad. Men de här stona är som sagt svåra att väga mot varandra. Öppet!

DD-2

Rankning: 2–4–1–6–8–5–9–7–12–3–10–11.

Kommentar: Då det inte finns några konkurrenter som har bevisat startsnabbhet bör Harran Boko, som öppnade­ vasst från spår långt ut på vingen senast, ha bra spetschans. Han är därmed den som sticker ut i ett högklassigt och öppet­ lopp. Som han har sett ut får även de här motståndarna svårt att rubba honom från ledningen.

Familjen Untersteiner kommer välladdad med sonen Johans Wide Game som gjorde flera mycket bra lopp i fjol samt pappa Peters Le Vicomte som utvecklas fint, vilket man även kan säga om stallkamraten M.T.Mighty Winner. Global Undecided har vi blivit jätteimponerade av men den här gången är dels motståndet tuffare, dels utgångsläget sämsta tänkbara. Det är väldigt få hästar som kan avfärdas i det här loppet men svåra spår minskar så klart chanserna.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 1 Baronesse Ima.

DD-2: 2 Harran Boko.

Vem tar spets?

DD-1: Baronesse Ima eller Lady Youline?

DD-2: Vi tror på Harran Boko.

! Statistikvinnarna

DD-1: Indra’s Secret.

DD-2: Leader Brodde.

ARTIKELN HANDLAR OM