Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Jägersro, tisdag 25 juli.

Spelstopp 21.06

TV 12 19.00

ATG24 16.30

✓ DD-1

Rankning: 1–5–4–6–2–9–3–7–10–8.

Kommentar: Grunddistansen för sprinterlopp i svensk travsport är ju 1 640 meter. Men när det vankas storlopp avgörs dessa ofta över engelska milen, 1 609 meter. Det innebär att bilen släpper fältet 31 meter senare, vilket i sin tur gynnar innerspårhästarna som då har högre fart än vad de normalt sett har när bilen släpper fältet. Av den anledningen håller vi Propulsion som klar spetsfavorit trots att han egentligen är den långtifrån startsnabbaste hästen i fältet. Från spets går han inte att besegra om han är frisk. Blir han trots allt av med ledningen är det bra chans att det löser sig ändå, och då är han fortfarande klar favorit att vinna loppet. Workout Wonder flög fram sista biten i ett finskt storlopp senast. Har ju tidigare firat framgångar på svensk mark också. Twister Bi går från klarhet till klarhet, etablerad stjärna nu. Ringostarr Treb är en av Europas bästa hästar för tillfället.

✓ DD-2

Rankning: 12–11-3–6–2–13–1–7–8–9–4–5.

Kommentar: Färre hästar att runda och ett tillägg mindre­ att plocka in, då ser det ut att vara klar fördel för Alfas da Vinci. Eftersom han ska runda ett helt fält garderar vi ändå.­ Heartbreaker V.S. kan eventuellt komma iväg så bra från start att han bara genom detta skaffar sig en fördel mot konkurrenterna. Titanium Gar radar upp segrar. Vann ett liknande långlopp i Norge näst senast. Springover är värd att se upp med. Spurtar alltid bra. Toddler var fin senast, och är ju det när han får till det, vilket dock inte är alltid. Kolgjini-duon El Mago Pellini och Partizan Face får räknas till outsiderskaran.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 1 Propulsion.

DD-2: 12–11–3.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Propulsion är spetsfavorit tack vare omständigheterna. Det finns annars flera hästar som är betydligt startsnabbare.

DD-2: Titanium Gar?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Shadow Gar.

DD-2: Heartbreaker V.S..

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel