Trav

Jättefavoriten: ”Hört hemma i Derbyt...”

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Nurmos: ”Måste så klart vara optimistisk med honom”

Fyraårige Global Trust missade finalen i Svenskt Travderby.

Nu spelas han till en av lördagens största V75-favoriter – i stället.

– Det är en häst som hade hört hemma i Svenskt Travderby, säger Timo Nurmos till Trav365.

Solvallatränaren Timo Nurmos hade siktat på Svenskt Travderby med fyraårige hingsten Global Trust och inför uttagningarna på Jägersro för en dryg vecka sedan så var det också många som trodde att han skulle vara en av de tolv som kvalade in till finalen.

Nu blev det inte så utan Global Trusts fjärdeplats räckte inte.

Till Jägersro under ”Derbyhelgen” åker dock Global Trust – men för lördagens V75-tävlingar och Klass II istället.

Global Trust spelas till en av de största favoriterna i hela omgången.

”Står bra inne i klassen”

– Jag var nöjd med hästens insats senast på Jägersro, självklart inte med att han inte är med i finalen av Svenskt Travderby, men insatsen går inte att klaga på. Han hade lottats till bakspår och fick gå i andra- och tredjespår hela vägen och det var inte långt ifrån att det räckte, säger hästens tränare Timo Nurmos till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker det är en häst som hör hemma i Svenskt Travderby och med ett bättre utgångsläge i försöket senast så hade han säkert varit där.

Nu får ni ta dom på V75 istället?

– Ja, det går vi göra, och jag måste så klart vara optimistisk med honom. Det är alltid bra emot på V75 och man är aldrig ensam på banan där, men han står väldigt bra inne i klassen och jag har en bra känsla.

”Kan springa snabbt”

Andreas Lövdahl i ditt stall som ofta uttalar sig för media har sagt att Global Trust springer en 10-tid på lördag, tror du likadant?

– Han sprang en 11-tid på Solvalla i maj tidigare i år med krafter kvar och varför skulle han då inte kunna springa en 10-tid nu. Han är snabb i benen och han kan springa snabbt, om det behövs, säger Timo Nurmos och avslutar:

– Allting i veckan har varit bra med hästen och han har tränat på som planerat och både utgångsläge och distans passar honom fint.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!