”Har varit värsta tiden i mitt liv”

avDaniel Söderbäck

TRAV

SM-vinnaren åtalades för djurplågeri – frias ”Jag har känt mig förnedrad”

1 av 2 | Foto: ALN
Jenny Brunzell.

Den forne SM-vinnaren Jenny Brunzell, 29, åtalades för djurplågeri.

Under onsdagen kom en friande dom.

– Det har varit den värsta tiden i mitt liv, säger Jenny Brunzell till facktidningen Travronden.

Det var i ett montélopp på Åbytravet den 31 december 2015 som ryttaren Jenny Brunzell, 29, fick 1 500 kronor i böter och två veckors avstängning för felaktigt bruk av körspö – av banans måldomarnämnd.

Hon anmäldes också i efterhand av Åbys banveterinär till Länsstyrelsen och åtalades senare vid Göteborgs tingsrätt för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

Under onsdagen, knappt ett och ett halvt år senare, kom domen. Jenny Brunzell frias.

”Känt mig kränkt”

– Jag kan säga att det varit den värsta tiden i mitt liv. Jag har känt mig kränkt, ledsen och förnedrad, säger Jenny Brunzell, som väljer att tala ut i facktidningen Travronden och fortsätter:

– I hela mitt liv har jag hållit på med djur och jag verkligen älskar hästar och så blir man anklagad för något sådant här. Det finns liksom inte.

Jenny Brunzell berättar vidare för tidningen att hon under processen fått mycket stöttning, bland annat av stortränaren Lutfi Kolgjini.

Brunzell tillhör en av landets absolut bästa inom montésporten och vann ryttar-SM 2014 med Magnus Jakobssons häst Almar. Hittills i år har hon ridit och kört in knappt 400 000 kronor.