Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla och Åby, onsdag 8 mars.

Spelstopp 21.40

TV12 20.00

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 2–5–10–8–7–1–3–9–6–4–11.

Kommentar: Litar på Napoleon C.D. och lämnar honom ensam på DD-lappen. Förutsättningarna är klart fina och det bör ger ett försprång mot de värsta konkurrenterna. Ledningen ligger framför Peter Ingves, och hästens, fötter. Därifrån blir han inte så lätt att ta ner dem. På V86 behöver man streck på Tango Vang och Barkevious Mingo för att känna sig riktigt trygg. Det känns ändå bra med Napoleon på DD:n.

✓ DD-2

Rankning: 9–12–7–3–10–1–2–8–4–6–5–11.

Kommentar: Två raka på bra sätt för Tour Knight i Untersteiners regi. En av flera. Inledningen av karriären har onekligen börjat bra för Alle Cash och hon lovar mer. Blir intressant att följa. Intressant att se vad Örjan kan göra med Pearl Face. När Optimum Dragonfly tävlar på topp är hon en segerkandidat. Tack vare det ”fräcka” valet i DD-1 får vi utrymme för Pastell Tilly. Jag hoppas att det ska visa sig vara ett bra val. Hästen är underskattad. Spurtade vasst senast, blir vassare med den genomköraren och gasar till slut igen.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 2 Napoleon C.D..

DD-2: 9–12–7–3–10.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Startblixten Orizzonte Trio söker främst en ryggresa. Senast galopperade Napoleon C.D., påverkar det nu?

DD-2: Ett troligt, och väntat, scenario är att Optimum Dragonfly anför fältet efter en inte allt för lång bit av loppet.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Det blir seger i mer än var tredje start för högkapable Napoleon C.D. och det är förstås starka papper. Har vunnit 15 av 42 starter.

DD-2: Det har blivit fyra vinster på sex försök så här långt för Alle Cash och det är förstås ingen annan i det här fältet i närheten av.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel