Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla och Jägersro, onsdag 15 mars.

Spelstopp 21.40

TV12 20.00

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 1–7–2–4–12–9–6–5–11–3–8–10

Kommentar: Givetvis vill PU ta den enklaste möjliga vägen till mål och det är förstås att försvara innerspåret med Global Tendency direkt från start. För att sedan dirigera loppet. Men det ser inte ut att bli så enkelt. Det finns andra alternativ. Som obesegrade Julia Håleryd. Vi har knappast sett botten på henne ännu. Ett löfte som blir kul att följa i år.

Års­debut för Julia Pellini som varit borta efter att ha varit oplacerad i förra årets Oaksfinal. Läge och kunnande. ­Tänker ­inte missa Razzamatazz Face som kommer från Kolgjinis ­hyperformstarka stall. Märkligt underskattad. Dessutom med spetsvittring. Lär om inte annat sätta färg på loppet.

✓ DD-2

Rankning: 3–9–1–5–11–2–4–10–12–8–6–7

Kommentar: Som så många andra från Kolgjinis stall så glänste Marciano direkt i årsdebuten. Har fått en gedigen vinterträning och det har gett effekt. Kapacitet finns det så att det räcker och blir över. Här blir det full fart framåt för att krossa motståndet. Om det behövs... Har täckning för det.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 1–7–2–4

DD-2: 3 Marciano

✓ Vem tar spets?

DD-1: Jag förväntar mig givetvis att Razzamatazz ger ­favoriten Global Tendency en rejäl match om tät­positionen.

DD-2: Adrian är hemma för att vinna lopp och han vet att han har att köra med Marciano. Litar på hästens styrka.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Det har blivit fyra vinster på fyra försök så här långt för Julia Håleryd. Det är naturligtvis en svårslagen statistik.

DD-2: Fyra vinster på nio starter ger Han Herred rätten till titeln i det här gänget. Dock i helt klart tuff konkurrens.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel