USA

Stjärnans sköna avslut: 2 segrar

TRAV

John Campbell avslutade karriären på bästa sätt: ”Detta är speciellt”

John Campbell avslutade karriären på Meadowlands med två raka besök i vinnarcirkeln.

Sista vinnaren för kusklegendaren på The Big M blev Muscle Diamond i lopp 6.

– Detta är speciellt, att få vinna de två sista loppen i karriären är bara otroligt, sa John Campbell i vinnarcirkeln.

En av världens genom tiderna bästa kuskar är på väg att lägga körhandskarna på hyllan.

Natten till lördagen svensk tid avslutade John Campbell med klass och vann sina två sista ”riktiga” lopp på Meadowlands i USA med hästarna Muscle High och Muscle Diamond.

Nu återstår endast två framtränade för en av travsportens största. På söndagen deltar John Campbell i Hall of Fame-dagen på Goshen Historic Track, sedan avslutas karriären där det började i Ontario på Clinton Raceway 30 juli.

Men John Campbell lämnar inte travet utan nu väntar en framtid som president och vd för Hambletonian Society för 62-åringen, som bland annat vunnit Hambletonian sex gånger under sin karriär: Mack Lobell (1987), Ambro Goal (1988), Harmonious (1990), Tagliabue (1995), Muscles Yankee (1998) och Glidmaster (2006).

John Campbell har även sju segrar i Kentucky Futurity: Peace Corps (1989), Ambro Keepsake (1992), Pine Chip (1993), Bullville Victory (1994), Chasing Tail (2001), Glidemaster (2006) och Nuncio (2014).

Vann Elitloppet 1988

Yonkers Trot är det tredje loppet, tillsammans med Hambletonian och Kentucky Futurity, som ingår i Triple Crown i USA och John Campbell har vunnit loppet tre gånger: Mack Lobell (1987), Muscles Yankee (1998), och Nuncio (2014).

Det blev en seger i Elitloppet för John Campbell som fick segerdefilera på Solvalla med den då fyraårige Mack Lobell 1988. John Campbell fanns även med i Elitloppet i år med det blev galopp med Tjaco Zaz i försöket.

Totalt i karriären vann John Campbell 10 667 lopp och han körde in närmare 300 miljoner dollar till hästägarna – siffrorna gäller lopp i USA och Kanada.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

USA

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

USA