Stoppas från att köra V86-hästen

TRAV

Sjunnesson gör comeback efter avstängningen – men stoppas från att köra TV4-profilens häst

1 av 2 | Foto: Jörgen Sjunnesson gör comeback i kväll efter sin avstängning.

Jörgen Sjunnesson stängdes av för sexuella trakasserier.

I kväll gör han comeback på Jägersro – men stoppas från att köra Bacan Degato i V86-7 av ägarna.

– Vi har valt att göra en kuskändring den här gången, säger TV4-profilen Patric Skoglund, som deläger hästen.

11 november stängde Svensk Travsport av kusken Jörgen Sjunnesson med omedelbar verkan. Sjunnesson stängdes av efter att det framkommit att han utsatt kvinnliga inom sporten för sexuella trakasserier.

– Uppriktigt ber jag alla inblandade om ursäkt och ångrar allt jag har skrivit. Jag har och kommer ta professionell hjälp för att försöka reda ut mina problem, sa Sjunnesson då.

28 november hävde Svensk Travsport avstängningen, då det framgick av utredningen att någon brottslig gärning inte begåtts.

”Vi är alla människor”

I kväll gör Sjunnesson tävlingscomeback på Jägersro, där han ersätter en krasslig Veijo Heiskanen som kusk.

– Det är inga konstigheter från min sida. Han kör mina hästar så bra, bättre än vad jag själv gör, och vi är i samma kategori. Det är inte så mycket att välja på. Vi är alla människor, fel kan man göra. Till mig, eller till människorna i min närhet, har han inte skickat något. Det här var det bästa möjliga när jag inte mår bra, sa en förkyld Heiskanen till Trav365 under tisdagen.

Lövgren ersätter

Jörgen Sjunnesson var uppsatt på att köra sju hästar som tränas av Veijo Heiskanen. Nu stoppas han från att köra en av dem – Bacan Degato i V86-7 – av ägarna Molle i Hudik AB, där TV4-profilen Patric Skoglund är en av delägarna.

– På grund av de uppgifter som kommit fram till oss gällande uppsatt kusk så har vi valt att göra en kuskändring den här gången, säger Patric Skoglund till Travronden.

Ny kusk på Bacan Degato blir i stället hemmatränaren Joakim Lövgren.

Jörgen Sjunnesson kommer köra två hästar inom V86-spelet, Bikini So Teeny i V86-1 och Please Mr Please i den femte avdelningen.