Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Halmstad, söndag 26 mars.

Spelstopp 16.15

TV 12 14.00

ATG24 14.00

✓ DD-1

Rankning: 3–13–7–6–15–12–8–5–2–1–4–9–14–11–10.

Kommentar: Carabinieri är en topphäst som varit strålande under vintern. Men Sevilla är också en mycket bra häst och även om formen är dunkel efter vila undrar vi om Carabinieri verkligen är 40 meter bättre än Sevilla? Och om inte Carabinieri är det, då är det frågan om någon annan är så pass mycket bättre än Sevilla i förhållande till den startfålla dom står i? Vi vågar inte lita fullt ut på Sevilla, finns ett par frågetecken för mycket för det, men är han i ordning blir han svårslagen från ledningen. Carabinieri är som sagt urläcker. Vi kanske är helt ute och cyklar som inte tippar honom.

✓ DD-2

Rankning: 11–7–4–6–12–2–10–8–5–1–3–9.

Kommentar: Det fanns många potentiella tipsettor men så fin som New Moon Pellini var senast… vi kunde inte låta bli att tippa honom trots det svåra utgångsläget. Marciano når inte ledningen av egen kraft men kan komma dit ändå, det är Flirt Fortuna som vill svara om han kan. Valentin börjar äntligen få utdelning på sitt fina kunnande. Fjärde raka för året här? Tahays Blue Amber är en tuffing. Tequila F. har fin form. Farlig vid hårt tempo. Fler förtjänar att nämnas och på V75-kupongen kan man gott strecka på. Men vi ska här delge er ett DD-system och det går inte (ja, det går ju men det är svårt) att spela Dagens Dubbel med hur många hästar som helst på kupongen. Därför tar vi ställning för vår tipsetta New Moon Pellini.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 3–13–7–6.

DD-2: 11 New Moon Pellini.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Sevilla.

DD-2: Valentin.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Sevilla borde vara en häst som dom andra hästarna på start vill ha rygg på. Sedan får vi se om någon på tillägg försöker sig på ett tidigt initiativ. Normalt sett, om formen finns där, borde inte Sevilla vara intresserad av att släppa.

DD-2: Flirt Fortuna trivs bäst i ledningen. Försöker ta emot Elegant Ås. Om den senare hinner (favorit att göra det) kan det i ett senare skede innebära att Marciano får överta.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel