Nurmos: ”Det finns andra lopp också…”

Därför kan Readly Express missa Elitloppet: ”Det är hästen som springer”

avErik Pettersson

1 av 2 | Foto: ATG LIVE
Timo Nurmos.

Svenske superstjärnan Readly Express kan missa Elitloppet.

Hästens oplanerade avelsarbete har satt käppar i hjulen i tränaren Timo Nurmos förberedelser.

– Det finns andra lopp också, om han inte är färdig så kommer han självklart inte att starta, säger tränaren i V86 Direkt.

I sin onsdagskrönika i Expressen dömde stortränaren Stefan ”Tarzan” Melander ut svenske superhästen och Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express vara i Elitloppet.

Anledningen: hästen har inte startat sedan triumfen i Paris i slutet av januari och har den senaste tiden fått tillbringa tiden med oplanerad avelsverksamhet.

– Årets sämsta spel? Att Readly Express vinner Elitloppet, inleder han sin text med.

Han fortsätter:

– Segern i Prix d’Amérique var naturligtvis fantastisk. Men nu tror jag inte att Readly Express kommer till start sista söndagen i maj. Timo Nurmos brukar ha koll på grejerna och tiden är för kort. För mig är det omöjligt att han kan gå två heat då utan att ha startat på så länge och ännu inte är anmäld till lopp.

”Kan inte träna fullt”

Lugnande ord från tränaren Timo Nurmos kring Readly Express? Nja – snarare tvärtom.

– Han har också haft hästar som betäcker och vet att man inte kan träna riktigt. Exempelvis var Readly Express på Menhammar i dag (läs onsdag) och det tar nästan halva dagen. Man åker dit och tillbaka och missar lunchen hästarna brukar tappa lite vikt och man kan inte träna för fullt heller, säger Timo Nurmos i V86 Direkt.

”Lät väldigt illavarslande”

Om det blir någon start innan Elitloppet, eller om det över huvud taget blir någon start i Elitloppet svarade Solvalla-proffset luddigt på.

– När han kommer i form får han starta. Om det är innan Elitloppet eller efter, det får vi se. Det är hästen som springer, inte någon annan. Han måste komma i form, självklart. Det finns andra lopp också. Om han inte är färdig så kommer han självklart inte att starta i Elitloppet. Han måste vara i form.

Kommentarer som fick experterna i tv-studion att tappa hakan.

– Har dom inte siktat på Elitloppet? frågade sig Micke Nybrink.

– Någonting har hänt från att dom fick en inbjudan – till nu, fortsätter experten Peter Andersson och lägger till:

– Det är ju det här avelsarbetet som blivit större än vad dom sa innan. Det lät väldigt illavarslande skulle jag säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla