Kennedy: Skrällen du inte får missa

TRAV

Hammarbystjärnan i stor intervju med Trav365

På söndag spelar Kennedy Bakircioglü ett hett Stockholmsderby med Hammarby.

Hur han laddar upp? Med att tippa trav.

– Det är en otrolig avkoppling för mig, och så är det jäkligt spännande, säger stjärnan till Trav 365.

Försäsongen är över och redan på söndag är det dags för en av säsongens tuffaste matcher för Kennedy Bakircioglü och hans Hammarby.

Då väntar nämligen Stockholmsderby mot Djurgården.

Och Hammarbystjärnan laddar upp på sedvanligt vis – med att koppla av med trav och V75.

Kennedy Bakircioglü är en rejält inbiten travälskare som varje vecka spelar både V75 och V86.

– Jag väntar dock på den där riktiga storvinsten än. För fyra,fem år sedan på V86 var jag jäkligt nära och en gång även på V75, då Edge Boko förlorade på målfoto. Det var Örjan som satte dit mig på linjen. Utdelningen hade blivit 6,5 miljoner, säger Kennedy och skrattar.

Har du någon speciell kusk som du brukar lita extra mycket på?

– Jag gillar Peter Untersteiner och Björn Goop. Erik (Adielsson) är också väldigt bra och håller ofta sitt ord och brukar faktiskt leverera på det han säger. Och när Goop kommer till ledningen är det sällan de hästarna förlorar, säger han.

”Vill åt de stora pengarna”

Nyligen presenterades Kennedy som experttippare på den populära sajten ATG-tillsammans.

Varje lördag kommer Hammarbyprofilen göra ett större V75-spel åt Andelstorget, där han tillsammans med andra stora profiler, som bland annat Kee Marcello och travtränaren Marcus Lindgren, ingår i en kändisgrupp som svenska folket har chansen att spela V75 med.

Taktiken för stjärnan är given:

– Jag vill hela tiden åt de stora pengarna på V75. Jag spikar hellre en 10-procentare än en favorit. Självklart kan man spika en favorit som bara vinner, men det gäller att våga tro på en skräll som man har, säger han till Trav365.

"Betyder väldigt mycket"

Även om fotbollen tar stor del av Kennedys liv är travet en viktig del i stjärnans vardag. Framförallt framåt fredagskvällen börjar pluggandet på allvar.

Vad betyder travet för dig?

– En otrolig avkoppling men även en stor hobby, det är både och faktiskt. Det känns som något man verkligen gillar, jag älskar att titta på travet också. Det är jäkligt spännande, speciellt att se hur man egentligen löst loppen och hur bra hästarna som man spelat på är. Vissa gånger får man gåshud över hur bra hästarna är alltså. För mig betyder trav mycket, att få sitta i lugn och ro hemma och bara läsa på och gå igenom hästarna är verkligen avkoppling. Hade jag bara tiden så skulle jag plugga på loppen mer, men det är ju det där med tiden, säger han.

"Det är helgens skräll"

På lördag är det V75 på Bergsåker. Trots Derby-feber i Stockholm har Kennedy läst på omgången rejält.

Och för Trav365:s läsare bjuder han på sina bästa V75-tips

Hammarbykaptenen har tagit ut bästa spiken – och så två skrälldrag som kan ge miljonerna på V75.

– Bästa spiken är utan tvekan On Track Piraten. Den vinner. Skrällen är Jens Patrik i V75-6 med Jorma Kontio. Jag tror det kan bli körning där och då kan Jorma skrälla.

I sista avdelningen bjuder även Kennedy Bakircioglü på en riktig kantboll. De flesta spelare tror på en rejäl kamp mellan Windy Ways och Scellino Luis – men Kennedy har hittat ett miljondrag.

– Premier Kronos. Den blir giftig. Den missar jag inte, säger stjärnan. 

Till sist, vad drömmer du helst om, vinna SM-guld med Hammarby 2016 eller bli ensam med sju rätt på V75?

– Eftersom jag är i slutet av karriären så hade ett SM-guld suttit klockrent med Hammarby. Trav kan jag spela även efter säsongen och karriären, så det hinner jag med sen. Ett SM guld skulle vara riktigt stort, avslutar Kennedy Bakirciouglü.