Fernlund: Jag blev alldeles överlycklig

TRAV

Daniel Redéns hedershäst bäst i leran på Bollnästravet.

Borde man skjutit på starten i V75-2?

Veckans gladaste vinnare: Fredrik ”Frasse” Fransson.

Västerbo HighFlyer har visat sagolik form på sistone, och hittat fjolårets höstform. I Årjäng spurtade han frenetiskt bakom Nuncio, och därför var lördagens motstånd en enkel mumsbit för Daniel Redéns häst.

Imponerade tränarjobb av Solvallaprofilen, och den här gången satt åttaåringen hopplöst till varvet från mål, men bland trötta konkurrenter avgjorde han loppet säkert över upploppet tillsammans med Örjan Kihlström som vinner alla stora lopp nuförtiden. 

Kastade in handduken

Favoritspelarna knäppte upp lördagsölen lagom till sista sväng i V75-1 då favoriten Backorder såg stenklar ut. Men så fort upploppet kom blev Backorder tveksam – och kastade in handduken helt de sista 100 metrarna. Den betydligt mindre rutinerade Fika kontrade ut favoriten, och ordnade rejält rens direkt i inledningen.  Tungt fall för Erik Adielsson i V75-1, men det blev snabb revansch.

Ett kraftigt regnfall, bland det värsta någonsin enligt folk på banan, drog in över Bollnästravet i samband med V75-2 vilket påverkade både kuskar och hästar. Adielsson visade vilken kung han är i voltstart, och satt i princip i spets när körsignalen kom från spår tolv. Makalöst snyggt – och sedan tog favoriten Palermo Broline en säker seger.

Adielssons kommentar till Åsa Elmroth i tv-sändningen, på hur han kom till ledningen från spår tolv:

”Ingen aning, jag körde utan glasögon och såg ingenting. Vi borde skjutit på starten”.

Fyraåringen är både stark och snabb, och framtiden ser ljus ut. Hästen har verkligen att brås på, då mamma Riva del Sole var ett av landets bästa ston under sin tävlingskarriär, och tjänade 3,7 miljoner kronor. Nu kommer sonen kanske inte bli riktigt så bra – men helt klart en spännande häst att bevaka framöver.

Timo Nurmos tränar – och han tog en dubbel, då Ceasar Sisu avslutade omgången. 

Proffsen i all ära – men jag blev alldeles överlycklig och glad i hjärtat då travfantasten, och mångsysslaren, Fredrik ”Frasse” Fransson, vann kallblodsloppet, V75-4, under lördagen på hemmabanan Bollnästravet. Han blev nyligen kvalificerad för att få köra på V75, och satte dit sin egentränade Monster Monsun inför den stora publiken på hemmaplan. Det enda som uppenbarade sig bakom leran var ett stort leende – och sådana travsagor är helt fantastiska. Amatören från Järvsö firade rejält efter segern, var så säkra.

Supertalangen vann

Känslosam var även segern i V75-5 för Peter G Norman, som tog första segern på över ett år på V75 och han gjorde det med Sloppy Joe – som har en speciell plats i Normans travhjärta. Hästen har kommit tillbaka på ett starkt sätt efter diverse problem, och segergesten var rejäl – precis som det ska vara. Sloppy Joe var en supertalang som treåring, och har massvis med pengar otjänade. De kan komma under 2016 – för hästen ser fortsatt väldigt löpglad ut och hästen fick sig en välförtjänt klapp efter målgång. Härligt när kuskarna visar tacksamhet till sina kompisar, alltså hästarna.

Patrik Fernlund