”Inget svar – det tar jag som klartecken”

Publicerad 2016-06-03

Försökte tvinga ur tränaren ett klartecken, men han svarade inte.

Det tar jag som att han håller med mig.

Omgångens bästa drag är en sjuprocentare från ett formstall.

Sommartrav på Mantorp veckan efter Elitloppet och man skulle kunna misstänka omgången för en lättare baksmälla. Inte alls, nivån är hög och för den flitige spelaren är inget omöjligt. Gör som bröderna Per och Bosse Lundkvist i Piteå, läs på så att ögonen går i kors och lyssna inte på någon annan, bara på brorsan.

Men mig läser ni fortfarande? Jag är ju bra på riktigt, som en

jättesnäll kille sa en gång, vilket en kompis fortfarande mår dåligt av att höra mig upprepa.

Jordan-likt steg

 V75-1: Edge Boko är den där kanonen som hänger i steget likt Michael Jordan; man undrar om de aldrig ska landa. Han har ett lopp i kroppen efter lång vila och kommer säkert vara i duglig form. Glöm senast, de körde 1.09 första 1 000 i täten och Erik Adielsson är så pass begåvad att han bara lät hästen glida med.

Dålig var insatsen inte, de som säger sånt begriper ingenting.

Jag garderar ändå den troliga start-till-mål-vinnaren med Tobacco som är i knallform och årgångstoppen (?) Day or Night In som fortsätter slipa formen och jaga upp spänsten i sin stora kropp.

 V75-2: Omgångens roligaste drag är att gå rakt ut på Marcus Lindgrens British Steel. Jag mejlade Marcus tidigt i veckan och bad om ett klartecken, men han svarade inte så det tar jag som ett klartecken. Nu skojade jag lite. Hästen har varit strålande på slutet, gav Victory Bonsai en match näst senast på Vermo och senast fick han öppna stenhårt och spurtade ändå rappt. Fridericus är stenbra, jag vet det, men är inte formen på retur? Jag spelar på det.

V75-3:  Spring Erom är ­hästen de ska slå här. Han och Björn Goop är ute efter att ta ledningen och att sedan söva motståndet som bara ”BG” kan. Men On Hold kanske kan bråka i början och jag gillade Tomorrowlands spurt senast. Kolla gärna på den och när ni ändå ”har flaskan framme” så titta på gamle (två år sen) Derbyvinnaren Poochai senast. Kan man se bättre ut? Ja, jag vet, det var i världens sämsta lopp men procenten ...

 V75-4: På tal om Goop. Här har han springspår med Caresse som avslutade 1.08,5 sista 500 senast i en stil där hon nästan slog knut på sig själv i ivern att spurta.

Pang, så sitter de i ledningen. Pang, där slog jag in spiken.

Maharajah-bra

 V75-5: Ännu en badkars­vinnare i Kalle Kalas som alltid varit bra men som fått omild behandling i många lopp av sina tidigare tränare/kuskar. Hos Svante Båth har de pysslat om honom, ser det ut som, och senast bjöd han tillbaka och pullade runt i ledningen till överlägsen vinst. Om han gör om det vinner han lätt.

V75-6: Ina Scots Ära är en ruskigt bra lopp för fyraåringar.

Äntligen får vi se Readly Express igen. Som treåring var han Maharajah-bra och nu är det comeback.

Grabben har betäckt 100 ston i år och kommer knappast laddad till bristningsgränsen – så det är läge att vara skeptisk. Ta många och glöm inte Counterfeightr.

 V75-7: Antingen är Furious Francis oslagbar från ledningen eller så händer något med honom och då vinner väl Research igen? Låst på två, så bra.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2–3–10 (res 9–7)

V75-2: 6 British Steel (res 5–1)

V75-3: 1–2–5–6–8 (res 4–9)

V75-4: 6 Caresse (res 7–1)

V75-5: 3 Kalle Kalas (res 5–8)

V75-6: 1–2–4–5–6–9–11 (res 10–7)

V75-7: 6–12 (res 9–4)

210 rader/105 kronor
Helgens tips

1. 6 British Steel (Mantorp, V75-2)

Dunderbra nu. Öppnar fort. Roliga spelidén.

2. 1 Tomorrowland (Mantorp, V75-3)

Var stark i spurten senast.

Smyger med. Varningen.

3. 9 Counterfeightr (Mantorp, V75-6)

Gick som ett skott efter

galopp senast. Rysaren.

Micke Nybrink

Följ ämnen i artikeln