TV4-profilernas bästa tips till V75

Uppdaterad 2016-12-06 | Publicerad 2016-09-22

Peter Andersson, Matteus Lillieborg, Per Skoglund, Anders Malmrot och Kristian Huselius

55 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75 på lördag.

TV4-profilerna Kristian Huselius, Anders Malmrot, Matteus Lillieborg, Per Skoglund och Peter Andersson bjuder på sina bästa tips till omgången.

– Ottens Casher är en urbra jackpottspik, säger Per Skoglund.

Huvudstadsbanan Solvalla rustar för travfest.

Storloppen Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks på söndag.

Men innan dess avgörs V75-finaler med jackpott på lördagen – där en ensam vinnare beräknas kamma hem 55 miljoner kronor.

TV4-profilerna Kristian Huselius, Anders Malmrot, Matteus Lillieborg, Per Skoglund och Peter Andersson bjuder på sin bästa V75-spik och sitt bästa V75-drag till omgången.

Per Skoglund

1) Bästa spiken?

– 10 Ottens Casher (V75-4), folk verkar inte fattat hur bra den är nu när den coolat ner sig. Han är bättre än de han möter på lördag och han kliver runt det här sällskapet. En urbra jackpottspik.

2) Bästa draget?

– 7 Oceanic Clearence (V75-2) är en grymt bra häst och jag tycker faktiskt att hon borde vara favorit. Hon fick ett härligt 1 640-meterslopp senast så hon fick upp flåset lite, och hon kommer komma ut stridsmunderad på lördag. Det här vinner hon från dödens.

Matteus Lillieborg

1) Bästa spiken?

– 10 Ottens Casher (V75-4) är den roliga spiken i omgången, han har varit fantastiskt bra och det känns som han är väldigt stark för sin klass och han verkar kunna gå från alla positioner.

2) Bästa draget?

– 2 Hamilton Noa (V75-7) har nu fått lopp i kroppen, dessutom ett bra spår och jag tror på bra spetschans. Jag har hört från mina belgiska kontakter, där hästen varit tidigare, att det här är en riktigt bra häst.

Anders Malmrot

1) Bästa spiken?

– 7 Wingait C.H. (V75-7) tror jag vinner, jag tror den tidigt sitter i ledningen och han tog sig ur Derbyköraren på bästa sätt och han möter helt annat motstånd nu.

2) Bästa draget?

– 7 Oceanic Clrearence (V75-2) är kraftigt i kommande och fick en lungöppnare senast. Bättre distans den här gången.

Peter Andersson

1) Bästa spiken?

– 9 D.D.´s Hitman (V75-6), han har mött Nuncio i de två senaste starterna och slipper det monstret nu. Det här är en riktigt hård häst som tål att vara ute i tredjespår tillräckligt länge för att bakspår inte ska skrämma mig. Erik Adielsson kör nu och han är grym på att maximera vinstchansen på hästarna.

2) Bästa draget?

– 9 Eder Bob (V75-5) tycker jag har sett strålande ut i Veijo Heiskanens regi, och att han satt fast med lite krafter kvar senast gör att jag tror man ställer på lite mer offensivt den här gången. Jag har på känn att det kan bli fajt om ledningen och går bara första varvet lite för fort har Eder Bob bra segerchans. Den mest bortglömda hästen i hela omgången.

Kristian Huselius

1) Bästa spiken?

– Det finns väl ingen anledning att gardera 1 Delicious U.S. (V75-1)

2) Bästa draget?

– 9 E.V.Gingin (V75-7) tycker jag är värd att se upp med.

Följ ämnen i artikeln