Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Gävle.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

BÄSTA TIPSEN HÄR:

✓ DD-1:

Rankning: 10–9–2–6–7–4–1–12–5–8–3–11.

Kommentar: Enkel spetsseger senast för Enge Lincoln. Den fina formen dokumenterades ytterligare men nu är förutsättningarna annorlunda. Det blir givetvis inte så lätt att komma till ledningen nu. Men det är faktiskt inte hela världen. Snarare tvärtom. Känslan är att han är ännu lite vassare bakifrån faktiskt. När han sköter sig är han oftast långt fram. Kommer givetvis att blanda sig i på nytt, bara det inte blir strul på vägen. Vi tilldömer Enge Lincoln goda chanser att få resa hem med segerchecken i sin ägo. Men det finns ett par utmanare och tänkbara alternativ. Som Daniel Redéns Stand Bayou som också han oftast dyker upp i tätstriden. Gillade inte banan senast men var ändå med i slutuppgörelsen. Det säger en hel del. Möjligtvis att han är strået vassare i spets, men måste med på systemet också. De här två har trots allt bakspår. Det är inte alltid det går bra därifrån. Så därför tar vi en med ett bra framspår också. Valet faller på Explosive River som avslutade vasst i årsdebuten.

✓ DD-2

Rankning: 5–4–9–2–1–8–7–10–6–3.

Kommentar: Timbal må vara en fantastisk häst. Vann trots allt 14 av de 19 lopp som hon ställde upp i förra året och körde in över två miljoner kronor. Men här får hon stå åt sidan i tipsen och jag har svårt att se att hon, eller Bergh och hans entourage, inte har förståelse för det. För här i årsdebuten stöter hon nämligen på Wild Honey. En häst som redan tjänat över tolv miljoner kronor. Som nybliven fyraåring!

Nu är det inte bara årsdebut utan också debut på svensk mark och för sin nya tränare Daniel Redén. En sådan stjärna, hon har redan sprungit fruktansvärt snabbt, låter man givetvis inte starta om man inte är säker på att hon kommer göra en bra insats direkt. Vann sju lopp i USA förra året. Det glänser, skiner och lyser av stjärnstatus om henne. Hon har fått tid på sig i sitt nya hemland och i sitt nya stall. Träningsrapporterna är mycket positiva inför den här intressanta årsdebuten. Min spådom är att vi kommer att få se mycket av henne.

Given tipsetta och given spik, men en brasklapp ändå. För en årsdebut är alltid årsdebut, men klass är klass.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel