Svanstedts uppvisning

TRAV

Åke Svanstedt hade en bra dag på V75.

Han tog tre tränarsegrar – med två av dem krossade han motståndet fullständigt.

– Det måste ha varit den överlägsnaste V75-vinnaren i år, säger han efter V75-4, där han vann med Dexter Stone.

Han hade mycket bra chanser på förhand. Några av dem skulle verkligen infria tränare Åke Svanstedts förväntningar. Stjärntränaren tog tre tränarsegrar på V75. Två av dem körde han själv – och de hästarna var fullständigt överlägsna sina konkurrenter och vann mycket enkelt. Det började i V75-4 med Dexter Stone som vann sitt lopp med cirka 30 meter. Det var en nöjd tränare som entrade vinnarcirkeln efter loppet.

– Det måste ha varit den överlägsnaste V75-vinnaren i år. Det var ett billigt lopp. Jag tyckte han var som vanligt men de andra var dåliga. Jag kan inte minnas att någon har vunnit på V75 med mer än det här i år, säger han efter loppet.

”Enorm styrka”

I V75-6 var det dags igen. För en ny Svanstedt-show. Med favoriten Classic Tile satte han sig lugn utvändigt om ledaren, men på den sista långsidan lade han våldsamt tryck på ledaren. När de andras krafter tröt ökade hästen och det blev en ny defilering in mot mål.

– Det är en bra häst, det är det. han var lika bra i dag som han har varit innan. Så snäll som han var i dag har han inte varit tidigare. Vi hamnade bra till på en gång och han gör bra lopp när han går utvändigt. Man bestämmer tempot själv. Jag började trycka 700 kvar, då kändes det bra. Classic Tile kommer att hävda sig rätt högt upp i klass. Det kan nog bli en Gulddivisionshäst för han har enorm styrka, berättade Svanstedt i vinnarcirkeln.

I V75-2 vann Shepard som tränas av Åke Svanstedt. I sulkyn satte Jorma Kontio som inte gjorde något fel och serverade sin häst en drömlöpning i rygg på ledaren.