Goop: Därför kan hon vara sämre än väntat

Foto: Pebbly och Annika Goop.
TRAV

På torsdag kan familjehästen Pebbly spräcka Viola Silas segerrad – och vinna 970 000 kronor.

Men brunstighet kan sätta stopp för Gooparnas stjärna.

– Hon ligger precis på gränsen, men än så länge ser det bra ut, säger delägaren Annika Goop.

Det fyraåriga stoet Pebbly, som delägs av Annika och Olle Goop och som körs av deras son Björn Goop, firade stora framgångar som treåring då hon vann fem lopp och tjänade 1,8 miljoner kronor. Den största segern kom på Solvalla i Svenskt Trav-Oaks i oktober då hon skrällvann till över tio gånger pengarna.

Men trots de stora framgångarna var Pebbly inte bäst bland de treåriga stona under 2009. Fredrik Perssons Viola Silas var helt överlägsen i kullen och vann 12 av 12 lopp.

På torsdag gör Pebbly årets tredje start då hon startar i finalen av Drottning Silvias Pokal på Åbytravet med 970 000 kronor i förstapris. Hästen vann ett av försöksloppen för två veckor sedan på ett mycket bra sätt och på torsdag startar hon från spår tre bakom startbilen.

– Pebbly ser jättefin ut och det är bara att hoppas att hon inte blir brunstig. Det är precis på gränsen nu att hon ska bli brunstig och hade värmen slagit ner nu hade hon nog blivit det. Men jag var och kollade på henne nyss och hon lyfte inte på svansen då i alla fall. Skötaren till hästen säger att hon inte gått något i lopp när hon varit brunstig, säger Annika Goop.

”Går inte att slå Viola Silas”

Men trots att Pebbly imponerade vid försökssegern tror Annika Goop inte på seger i storloppet på torsdag.

Anledningen: Viola Silas som startar från spår två.

– Det går inte att slå Viola Silas. Hon lär ha gått framåt med det senaste loppet i kroppen och är mycket stark. Visst är det open stretch och Björn kan sitta i rygg på Viola men om hon drar på på 700 kvar så vem ska hänga på då? Pebbly har en kortspeed och vi är tacksamma om hon är tvåa, det är fina pengar i andrapris.

Om din häst skulle vinna finalen, vad kommer du göra då?

– Jag får köra bilen på vägen hem så får Björn dricka champagne. Jag ska göra Björn sällskap till Romme på fredagen så det blir lugnt, säger Annika Goop.