Skrällarna som kan ge dig tolv miljoner

Foto: Blackclear i V64-4 till vänster och Jodyvin i V64-2 till höger.
TRAV

I kväll är det jackpott på V64 med 12 miljoner till en ensam vinnare.

Här är hästarna du inte får missa.

– Min häst är en rysare, säger Juhani Partanen om Jodyvin i V64-2.

Är du ute efter de stora pengarna på V64 i kväll? Då ska du inte glömma bort dragen som kan ge dig miljoner. Det är hela 12 miljoner till en ensam vinnare på Solvalla.

Trav365 har tagit fram potentiella skrällar till kvällens tävlingar och pratat med deras tränare.

I V64-1 selar amatören Jan-Ivar Jonsson ut The Good Guy. I nuläget är hästen streckad på åtta procent. Nu kommer tränaren med viktig information.

– Han har fått spår ett och det är hans chans. Han ska köras i spets, det är där han har fungerat som bäst. Nu har Erik (Adielsson) och Björn (Goop) springspår så de lär utmana, men de får ta i för att ta sig förbi honom. Det kanske inte kan räcka hela vägen, men jag hoppas att hästen gör ett bra lopp, säger Jan-Ivar Jonsson.

För låga procent

I V64-2 startar 12 Jodyvin som jätteskräll. Något som är fel, enligt tränaren själv.

– Hon är på väg uppåt. Hon känns i form. Sist gick hon i 11-tempo sista 700 metrarna i spåren. Efteråt har hon känts bra i träningen. Barfota runt om. Det är en rysare om det stämmer, säger Juhani Partanen.

Hon är streckad på fyra procent i nuläget, hur ser du på det?

– Det är alldeles för låg streckprocent. Nu har hon fått några bra lopp kroppen också.

– Det är svårt att stå 20 meter på tillägg. Men samtidigt har hästen kanonform...

”Stark och rejäl...”

Roger Malmqvist har haft en bra start på 2010 och har bra statistik. I V64-4 kan han skrälla med egentränade Blackclear. Men allt är inte frid och fröjd inför loppet.

– Jag måste säga att jag är tveksam. Han står två boxar från Avalon Spider, som det måste ha varit några allvarliga fel på senast. Sen så har jag haft andra hästar som har varit sjuka. Men formen ser det inte ut att vara något fel på. Skulle det klaffa så är han stark och rejäl. Bland de tre är realistiskt att tro på om han är som han ska vara, Roger Malmqvist om Blackclear.