Supersuccé för Goop i comebacken på V75

Foto: Björn Goop och Håkan Olofsson efter segern med Spring Erom i Örebro International.
TRAV

För en månad sedan skadade han sig allvarligt i en olycka.

Under lördagen var Björn Goop tillbaka på V75 – och tog tre segrar.

– Det känns underbart att vara tillbaka, sa Goop efter segern med Global Investment i V75-3.

På Klosterskogens travbana i Norge den tredje april var Björn Goop inblandad i en hemsk olycka. Goop körde First On Line Sec som satt en bit ner i kön på innerspår. På bortre långsidan störtade Navy Seal U.S. och Bo Westergård i backen och bakifrån kom Goop och körde rätt in i Westergårds häst. Svensken fick sig en rejäl flygtur och störtade hårt i backen.

Goop skrapade sig rejält i ansiktet och skadade handleden allvarligt. Stjärnkusken fick två sprickor i handleden och ett uttänjt ledband och tvingades till vila i en månad.

Succé i comebacken

Under lördagen gjorde stjärnkusken comeback på V75 då han körde på Örebrotravet. Goop, som på förhand hade många heta chanser, vann tre lopp och dominerade omgången.

I V75-3 vann Goop med Global Investment som svarade för en stark insats från utvändigt ledaren. Global Investment fick trava utvändigt om ledande Finders Keepers hela vägen men kunde trots det vinna efter en stenhård slutstrid med Åke Svanstedt.

– Han tycker normalt sett inte om dödens och jag ville göra allt för att undvika den positionen i dag. Men samtidigt galopperade det hästar till höger och vänster och vi hamnade i dödens ändå. Hästen var riktigt bra och både jag och han ville vinna. Det är alltid kul att ha en fight med Åke, sa Björn Goop efter loppet.

”Älskar det här yrket”

Efter lopp beskrev Goop att det varit jobbigt att vila från tävlandet – men att han tror att det varit nyttigt.

– Det har varit jobbigt även om det inte varit så länge. Det har varit tufft och jag har saknat tävlingsbiten mycket. Samtidigt kanske det har varit bra för då förstår jag varför jag älskar det här yrket, sa Goop.

Goops succé fortsatte i V75-5 där han vann enkelt med Vanessa du Ling. Goop serverade sin häst ett perfekt lopp i kön och kunde avgöra enkelt under slutvarvet.

– Hästen är lugnt tagen och har haft styrkan som sitt främsta vapen men nu börjar hon bli snabbare och snabbare. Det finns fortfarande utveckling i henne och hon kommer räcka högt upp i stoklasserna framöver, sa Björn Goop efter segern i V75-5.

Vann storloppet

I Örebro International (V75-7) vann Goop med Spring Erom som tjänade 400 000 kronor. Även i det här loppet låg Goop lugn i kön och kunde via en stark långspurt avgöra loppet i god tid innan mål

– Jag hade bestämt lite på förhand att vara snäll mot honom och inte köra för tidigt, jag ville att han skulle gå som fortast över mål. De körde fort där framme och det var bara att sitta och njuta i draget. Det löste sig bra och jag behövde inte göra så mycket, jag kunde gotta mig. Han vann väldigt lätt och det här är en stor seger, en riktig klassiker.

Hyllade tränaren

Goop passade även på att hylla hästens tränare efter loppet.

– Det är mycket tack vare tränaren Håkan Olofsson som hästen är så här bra. Hästen har en bra motor men det är mycket tränarens förtjänst att han mår bra hela tiden, sa Goop efter sin tredje seger på V75.