Kritiken: ”Jag får skylla mig själv”

1 av 3 | Foto: ATG LIVE
Hans-Owe Sundberg efter segern i Bergslagsloppet med Charrua Forlan

avNils Larsson

TRAV

Charrua Forlan vann Bergslagsloppet med minsta möjliga marginal.

Efter loppet var segerkusken Hans-Owe Sundberg kritisk till sin egen insats.

– Jag körde helt enkelt lite för sakta, sa han i TV12.

Bergslagsloppet i Lindesberg med 100 000 kronor till vinnaren hade bland annat lockat Elitloppsfinalisten Pastore Bob.

Planenligt tog Johan Untersteiner enkelt hand om ledningen från innerspåret med Pastore Bob, men efter två tuffa lopp på slutet valde man att släppa spets i V86–7 till den klara favoriten Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg.

”Jag får skylla mig själv”

I ledningen såg loppet ut att vara över, speciellt då Hans-Owe fick bestämma tempot precis som han ville och varvet gick på väldigt långsamma 1.13,3.

När upploppet väl nalkades så hade luckan dock kommit för In Vain Sund som avslutade visslande och Hans-Owe Sundberg körde faktiskt av banan och trodde att han förlorat loppet.

– Jag tyckte det och får skylla mig själv lite grann, jag körde helt enkelt lite för sakta. Nu gick det ju vägen och det var skönt. Många hästar har problem med banan och det märktes även på honom, han slog i fotsteget men han kan bara trava. Vinklingen i svängarna är lite speciell och många hästar har svårt och felar där, sa Sundberg som hade en bra kväll då han även vann V86–2 med Eldorado B.

”Kaxig i mål”

Pastore Bob som släppte ledningen fick aldrig chansen och gick i mål med mycket krafter sparade som fyra och Johan Untersteiner var nöjd med hur hästen kändes.

– Det viktigaste var att hästen kändes fin och det gjorde han verkligen. Jag hade inte bestämt hur jag skulle göra men in i första sväng när han tog tag i bettet tänkte jag att det var bäst att jag släpper. Det kändes bra för hästens del att han fick vara lite kaxig i mål, sa han.

Segertiden för Charrua Forlan blev 1.11,8 över 1 640 meter.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86