– Ber spelarna att inte göra honom till favorit

TRAV

Efter misslyckandet i Frankrike.

Nu gör megastjärnan Maharajah comeback – vilket förvånar trav-Sverige.

I dag jagar han en plats i Olympiatravet och startar som hårt betrodd på Mantorp.

– Jag vill ligga lite lågt och ber spelarna att inte göra honom till favorit, säger Stefan Hultman.

Maharajah, åtta år, har inte startat sedan vintermeetinget i Frankrike där han floppade rätt så kraftigt. Tanken var att trav-Sveriges stora stjärna skulle ta revansch i Prix d’Amerique men det slutade med att hästen slutade oplacerad – långt ifrån segern.

Bestämde sig sent

Maharajah åkte hem till Sverige i slutet av februari och började direkt med betäckningen. Sedan dess har han agerat avelshingst samtidigt som han tränat för fullt. Maharajah är en häst som svenska folket följer med spänning – därför var det för de flesta en stor överraskning när hans namn dök upp i veckans V75-listor. Stefan Hultman har valt att hålla låg profil, och bestämde sig sent för att starta i Olympiatravets tredje uttagning som går på Mantorp i dag.

– Jag pratade med hästens kusk, Örjan Kihlström, förra onsdagen om matchningen och då han kändes fin i ett jobb i måndags valde jag att anmäla honom senare den dagen. Han känns fräsch och fin och har tränat på rätt så rejält men då han tappade formen i samband med Prix d’Amerique så är han svårbedömd för dagen. Formen är ett frågetecken, och då han dessutom fick ett vanskligt läge så tycker jag att det är fel om han blir favorit. Jag kan inte garantera att han kommer vara bra och jag ber spelarna att inte göra honom till favorit. Han ska streckas men är ingen spik. Jag är väldigt nöjd om han är bland de två och går till finalen av Olympiatravet, det vore riktigt häftigt, säger Stefan Hultman.

”Lite kluven”

Blir det några förändringar i utrustningen?

– Det kan bli jänkarvagn för första gången och dessutom kanske barfota runt om, men det beror på banan. Jag tror att han kommer passa bra i en sådan vagn för hästar som har lite lätt för att slå ihop kommer loss bättre.

Om han inte presterar bra nu, har travpubliken sett det sista av Maharajah då?

– Jag är lite kluven om framtiden, och du kan inte få något bra svar på den frågan. Det känns inte som en häst som ska sluta just nu för han känns lika fin nu som han gjorde som treåring men han måste gå bättre än i Frankrike, annars kanske det blir betäckning på heltid under en tid framöver, säger Hultman till Sportbladet.