Tillbaka på banan – efter flygdramat

TRAV

I fredags kunde karriären ha fått ett tragiskt slut då Commander Crowe blev attackerad i ett flygplan.

Bara dagar efteråt är stjärnan tillbaka på banan och tränar.

Ett upplägg som experten Anders Lindqvist sågar.

– Det är typiskt Souloy, kunde han inte väntat några dagar?

Kalabalik utbröt när de franska stjärnorna Commander Crowe och The Best Madrik med flera skulle flygas till storloppet Finlandia Ajo i fredags.

En belgisk häst som stod bredvid Commander Crowe började sparka hejdlöst och mellanväggen mellan de båda hästarna lossnade. Commander Crowe blev liggande och klämd. Han fick lugnande medel ombord på flygplanet och blev därmed struken från Finlandia Ajo.

– Det hela överdrevs. Ingen häst var lös på planet, säger Anders Lindqvist.

Han fortsätter:

– Planet vände och landade och det fanns inga synbara skador på någon av hästarna. Det hade dock kunnat gå riktigt illa, som tur var gjorde det inte det nu.

”Borde kunnat vänta...”

Nu är nästa mål Oslo Grand Prix för Commander Crowe som tränas av Fabrice Souloy.

Och tränaren vilar inte på hanen.

Redan i dag (läs måndag) gick hästen ett skarpare banjobb på Enghien. Enligt travronden.se körde Matthieu Abrivard Commander i rygg på stallkamraten Princess Griff i 2000 meter. Sista kilometern avverkades på snabba 1.10,0.

– Även om det inte blir samma sak som ett lopp tror jag likväl att vi skall få honom väl förberedd för Oslo Grand Prix säger Fabrice Souloy till TGN.no.

Nu sågar Frankrike-experten Anders Lindqvist upplägget.

– Det är Souloy i ett nötskal att behandla hästen så här, kunde han inte ha väntat några dagar? Commander Crowe fick lugnande medel och var med och dramatisk händelse i fredags, det är lite tveksamt att träna hårt bara några dagar efter sånt. Oslo Grand Prix går om tolv dagar och han borde kunnat vänta lite, säger Lindqvist.