Kändisarnas Elitloppstips

Publicerad:
Uppdaterad:

Tomas Brolin: ”Man har inte sett botten i hästen”

Vem vinner Elitloppet?

Sveriges kändiselit har svaret.

– Jag hoppas och tror på Going Kronos, säger Tomas Brolin.

Alexander Bard, artist och musiker

– Det vore kul om Going Kronos vann men jag tror tyvärr inte det. Mr Muscleman vinner Elitloppet och han gör det på nytt världsrekord. Blir det fina förhållanden springer han en tid nedåt 1.09. Det är en ruskigt bra häst. Självklart är jag på plats båda dagarna. Elitloppet missar jag inte gärna.

Kristian Huselius, ishockeyproffs

– Citation vinner. Det blir spets och slut i försöket och därmed får han ett bra spår i finalen. Där tror jag att det blir en repris för hästen verkar väldigt bra i ordning.

Jessica Almenäs, programledare

– Going Kronos vinner. Jag är enormt imponerad av Luddes häst och det vore kul för hela trav-Sverige om det gick vägen.

Sven Melander, skådespelare och tv-profil

– När Stig H Johansson tar ut en häst i Elitloppet vet man att den här i ordning. Han är världsmästare på att pricka in formen exakt och därför tror jag att Citation vinner. Hästen såg jättebra ut i senaste starten och är säkert ännu bättre nu. Visst är Going Kronos en exceptionell häst, men det är ändå tufft för en fyraåring att vinna Elitloppet.

Kristin Kaspersen, programledare och tv-profil

– Jag har inte studerat startfältet så noga ännu. Men jag måste ändå säga Going Kronos så bra som han har varit.

Challe Berglund, ishockeytränare och travexpert

– Jag tror att Citation vinner. Han är bättre i år än förra året och ser väldigt bra ut i träningen. Dessutom har han ett ypperligt startspår.

Pamela Andersson, journalist på Amelia och tv-profil i "Gomorron Sverige" och "På spåret"

– Visst vore det kul om Going Kronos vann, men eftersom så många andra tippar och hejar på honom - så försöker jag bjuda på en rolig skräll istället: Frullino Jet. Får man gardera så nämner jag Mr Muscleman och Gentleman också...

Adam Alsing, radio- och tv-profil

– Going Kronos. Motiveringen är: Skönhet och speed i en kraftfull förpackning.

Johan Edlund, programledare och tv-kommentator

– Jag vacklar lite fram och tillbaka. Gentleman har varit min första vinnare sedan Olympiatravets final. Stig H låter dock äckligt nöjd med Citation och nu har jag ändrat mig och tror att han vinner. Jag tror att han fixar Stig H:s sjunde elitloppsseger.

Gert Fylking, radioprofil

– Får man säga Västerbo Morronzoo? Ha, ha, jasså inte det. Men han kommer säkert att vara med nästa år. Det är i alla fall en outsider i V75 på lördag. Elitloppet vinner Gentleman då hästen har sett ruskigt bra ut på slutet. Det dåliga läget fixar Thomas Uhrberg eftersom han är en så bra kusk. Gentleman blir nog bortglömd av många tror jag.

Tomas Brolin, f.d. fotbollsproffs

– Jag hoppas och tror på Going Kronos. Man har inte sett botten i hästen och så länge han inte har förlorat i Sverige fortsätter jag att tro på honom. Jag ska dock erkänna att jag inte har så stor koll på de amerikanska hästarna, som säkert är bra.

Ulf Elfving, radioprofil

- Jag har en liten rysare att bjuda på och det är Super Light. Honom ska jag spela en slant på för jag tror definitivt att han går till final. Man såg ju senast i Oslo Grand Prix vilken speed hästen har. Pass upp om han får ett smyglopp! Då kan skrällen vara ett faktum. Jag kommer att vara på plats på Solvalla på söndag.

Kanal75

Publicerad: