"Jag litar inte på Conny Nobell"

TRAV

Challe Berglunds drag

Är Conny Nobell tillbaka på allvar eller kommer inte tillbaka på samma nivå som han var på förra året? Kanske får vi svaret på det i dag. Jag vågar i alla fall inte spika honom utan väntar ut honom lite till.

Earl Tilly från bakspår som jättefavorit i inledningen, nej tack!

Jättefavoriten Elviria däremot i V75-2, har bra chans men henne garderar jag mer för att få bort en av favoriterna och därmed lite värde på kupongen.

Challe Berglund

V75-1

Favoriten

11 Earl Tillys väg varit mot Gulddivisionen har varit spikrak i år och han är snart där. På grund av spåret garderar jag dock honom, det är inte lätt att runda hela fältet.

Outsidern

3 Wiss Night Hawk har styrkan, men han måste nog få hjälp med tempo och att det blir lite rörigt för några av de andra – då kan han vinna.

Spetsstriden

4 Lovebite och 5 Robis Ingo och kanske även 7 Prestige provar en bit, fördel Lovebite.

Korsdraget

2 Kassio Roland har varit bra i sina Sverigestarter och med tanke på läget är han intressant för dem som söker ett korsdrag.

V75-2

Favoriten

2 Elviria har vunnit enkla segrar och imponerat. Den enda tveksamheten är väl egentligen spåret, fixar hon det så vinner hon.

Outsidern

Främst med hjälp av springspåret blir 6 Aleva Käll intressant. Skulle hon spetsa är det inte säkert att någon får tag på henne. Positiv hos Svanstedt.

Spetsstriden

6 Aleva Käll tar ledningen.

Korsdraget

Open stretch kan passa 1 Amazing Ribb som inte tar ledningen men nog hamnar i rygg på Aleva Käll.

Med 200 meter kvar tar Peter Norman vänster töm och...

V75-3

Favoriten

Fågel och fisk, men inte mitt emellan. 5 Conny Nobell är kanske överlägsen men han är för svårläst för att kunna lita på som singelstreck.

Outsidern

7 Acclaim dominerar som vanligt när övriga gått i ide. Trots det sämre läget kan han flyga förbi övriga de sista 200 meterna. Måste streckas!

Spetsstriden

5 Conny Nobell är förmodligen tillräckligt snabb för att svara ut 8 Arras.

Korsdraget

4 Skogans Joker har tänt till på ålderns höst. Tyvärr är det kanske han som får utmana favoriten under loppet. Prickar man i några hästar ska han med.

V75-4

Favoriten

2 Leonas Yeti visade på bra styrka vid segern i leran på Bergsåker senast. Den styrkan kommer väl till pass på dagens långa distans.

Outsidern

6 Vår Sweep kommer att sändas mot ledningen men frågan är om han hinner dit. Oavsett det får han ett bra lopp och blir farlig.

Spetsstriden

1 Domino Eson och 6 Vår Sweep försöker men jag tror nog att Ludde Kolgjinis 7 Lass Inspiration är snabbare och är den som tar ledningen.

Korsdraget

Med 7 Lass Inspiration i ledningen vill jag se vem som går fram och utmanar. Eller kanske snarare, vem utmanar Ludde i spets?

V75-5

Favoriten

Att runda 13 hästar är inte lätt och frågan är om 15 Superior Dust grejar det. Jag inte helt säker på det, den modiga spikar.

Outsidern

Även om 5 Blixtra Tånga ser ut som en ickevinnare på raden tror jag inte att hon är det. Har varit tufft motstånd och senast blev hon fast.

Spetsstriden

Vidöppet på förhand vem som spetsar men Daniel Olsson bakom 6 Make My Best brukar inte vara rädd för att ladda, släpper nog ändå, Blixtra Tånga kanske?

Korsdraget

Open stretch kan vara melodin för 2 Hamras Kavat och Micke J brukar inte vara rädd för att köra invändigt.

V75-6

Favoriten

Inget tvivel om att 7 Catch the Flax var bra senast men jag spikar inte. Spåret och några bra hästar emot gör att jag garderar.

Outsidern

2 Giant Light brukar spetsa med de här förutsättningarna men i dag kanske han inte gör det. Då finns ändå open stretch tillhands.

Spetsstriden

6 Massimo Fling är flygandes och tar ledningen sen är frågan om Veijo vill behålla den.

Korsdraget

En liten risk/chans för överpace finns det och då skulle det öppna sig för 4 Carls Phlueger som har toppform och spurtar bra.

V75-7

Favoriten

Spets och slut för 2 Sembs Greg-ory eller ska Stanford Hornline svara? Nej, jag tror att Goop tar ledningen och då måste han ha bra chans.

Outsidern

7 Egola Boy har hårdheten för att vinna den tuffa vägen. Nedstruken ett spår gör saken lättare och han kan inte räknas bort.

Spetsstriden

1 Stanford Hornline är väldigt snabb men rygg på 2 Sembs Gregory tror jag Söderqvist gillar. Alltså Sembs Gregory i spets.

Korsdraget

Open stretch-vinnare igen. 1 Stanford Hornline kan få ett drömlopp i rygg på favoriten och med hjälp av 5, 7 och 11 som utmanar favoriten.