Statistiken: Hetaste startspåren på V75

1 av 3
TRAV

Här är de hetaste spåren på V75.

Statistik från Svensk Travsport avslöjar vilka startspår som är bäst beroende på distans.

– Spåren är en av sakerna man tänker på när man analyserar ett lopp, säger Tomas Thell, tipsexpert på Mantorp.

Helgens V75-tävlingar på Mantorp bjuder på jackpott och 52 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

För att hitta alla sju vinnare i V75-loppen finns en rad av information och statistik att ta del av. Svensk Travsport har sammanställt vilka startspår som är hetast just på V75.

På lördag avgörs tre av V75-loppen över distansen 1 640 meter autostart. Statistiken visar 15,94 procent av V75-loppen vinns från spår två.

Förkärlek för framspår

Enligt Tomas Thell på Mantorpstravet är spåret en av flera faktorer som spelar roll när han gör ett V75-system.

– Det är svårt att bedöma hur viktigt spåret är. Det beror på vad det är för häst och vad det är för startmetod. Spåren är en av sakerna man tänker på när man analyserar ett lopp. Det är individuellt för varje häst och kusk. Men det är klart att man har en förkärlek för framspår när det är bilstart. När det gäller V75 så finns det statistik för vilka spår man vinner mest ifrån. Men du kan inte bara titta på spåret, du måste titta på kombinationen med häst, kusk och spår och vad motståndarna har för spår.

Har du något bra tips till helgens jackpott?

– Jag har hittat en jättebra spik i V75-5, Beatasine. Det spelar ingen roll vilket spår hon har eller vilket motståndet är. Jag bestämde mig för att spika henne när hon vann vid förra tävlingsdagen på Mantorp. Om hon skulle starta på V75 så skulle jag spika henne.