Missade 4,6 milj – med en meter

TRAV

Spelcaféet i Visby var helt rätt ute.

Men i V75-7 missade de 4,6 miljoner kronor – med en meter.

Foto: ATG-PLAY
Leif Witasp och Turbos Cherie vann V75-7 före Åke Svanstedt och Rania.

Sedan många år tillbaka driver Tomas Holmström en ATG-butik i Visby. Den heter Spelcaféet, eller Norrgatt spel och tobak, och har blivit mycket populär. Främst genom andelsspelet som har varit väldigt framgångsrikt.

Butiken lägger ner mycket arbete på de vinstgivande bolagsspelen. Varje vecka gör butiken flera olika andelssystem med varierande insatser som kunderna får köpa in sig på. Under lördagen lägger de sedan ut de olika systemet på en hemsida de skapat (v75bolaget.com) där kunderna kan följa sina system.

Sex rätt

Under lördagen var ett av butikens andelsspel mycket nära att kamma hem supervinsten. Det systemet som kostade 500 kronor per andel fick sex rätt. Inför den sista avdelningen hade de spik på Åke Svanstedt och Rania. Svanstedt körde offensivt med sin häst och hade greppet in på upploppet.

Men under de sista 20 metrarna fick Svanstedts häst ge sig för Leif Witasp och Turbos Cherie som vann med ungefär en meter. Om Rania vunnit hade utdelningen på sju rätt blivit 4 641 242 kronor. Nu fick kunderna nöja sig med 57 000 på sex rätt och massor av femmor som betalade 2 800 kronor styck. Ett skapligt trötspris, men inga miljoner…