Adielssons hyllning till Stig H:s travlöfte

Foto: Erik Adielsson och Joyland Park.
TRAV

Trots sjukdomar och lång vila.

Stig H Johanssons segermaskin Joyland Park vann direkt i comebacken på Solvalla.

Efter loppet hyllades hästen av kusken.

– Det är en fantastiskt behaglig häst att köra, sa Erik Adielsson.

Amerikanske Joyland Park inledde karriären på bästa sätt genom att ta hem de sex första loppen han startade i. Men efter den sjätte segern började det strula och efter två förluster i april valde Stig H Johansson att vila sin häst i några månader.

Under uppehållet drog hästen på sig flera infektioner och hade tränats lugnt inför comebacken på Solvalla under onsdagskvällen. Trots sjukdomsbekymren och vila på fem månader var hästen starkast i V64-2 och vann 60 000 kronor. Hästen satt sist stora delar av loppet, men via en mycket ettrig spurt var hästen starkast och vann säkert.

”Inget blufflopp”

I vinnarcirkeln öste kusken, Erik Adielsson, beröm över segermaskinen.

– Han kändes spänstig och fin. Han har varit borta länge men han var rejäl och det var inget blufflopp. Jag tycker att han gjorde det bra och jag är helt nöjd med honom. Det är en fantastiskt behaglig häst att köra, han är lugn och avslappnad,  sa Erik Adielsson.

”En hedershäst”

Örjan Kihlström hade en succékväll på Solvalla. Inom V64-spelet tog han hem tre segrar. Han avslutade V64:an med Catarina Lundström-tränade Haraldinho som spurtade till enkel vinst och 150 000 kronor.

– Det är en riktig hedershäst, han gör alltid sitt jobb. Han var bra som vanligt, sa Kihlström.