– Mina hästar är aktuella i alla lopp

TRAV

Han har utklassat sina konkurrenter på Solvalla hittills i år och leder kuskligan överlägset.

I dag siktar Erik Adielsson på att dryga ut ytterligare och han har flera chanser på V75.

– Garderar man loppen då tycker jag att mina är aktuella i alla lopp, säger han.

Stjärnkusken Erik Adielsson flyttade för en tid sedan till Stockholm tillsammans med sin flickvän Disa och sina tvillingdöttrar. Nu bor de på Stig H Johanssons gård i Alby. Efter flytten och med tanke på att Adielsson är nybliven småbarnsförälder har han kört mindre och fokuserat mer på att köra på Solvalla när han väl har tävlat. Och det har gett resultat, minst sagt. Adielsson har börjat året på nationalarenan strålande och leder kuskligan med 22 vinster (49 totalt) före tvåan Jorma Kontio (27 totalt). Men Adielsson själv är ödmjuk angående framgångarna.

– Det är inget snack om att det är Stig H och hans personal som får mig att se bra ut. De har bra form och hästarna har varit riktigt rejäla. Man ser bra ut som kusk när man kör åt ett stall där hästarna är iordning helt enkelt, säger han.

Ingen toppchans

I dag avgörs V75-tävlingarna på stjärnkuskens "nya" hemmabana Solvalla och räkna med att han vill dryga ut siffrorna ytterligare i kuskligan. Adielsson kör i sex av sju avdelningar, men tycker sig inte ha någon toppchans. Här nedan går han igenom chanserna – häst för häst.

3 Hardy Ribb (V75-1)

– Fick ett tungt lopp senast, men var kanske inte helt på topp då heller. Behöver visa lite bättring för att duga i det här sällskapet och det blir normalt svårt att slå Alvena Pampas. Man kan ta med honom om man garderar loppet lite.

5 Essien (V75-2).

– Det strulade, och det kanske inte var optimal bana för henne senast. Hon ska med på kupongen, men det är inget man ska spika tycker jag.

4 Bobtail (V75-3).

– Det är ett jättetufft lopp och hon har inte startat på ett tag för att hon trampade sig illa. Stig hade inte anmält om han inte tyckte att hon var okej, men det blir normalt sett svårt för henne att vinna här.

4 Mr Q.L. (V75-4).

– Gjorde ett bra lopp senast från ett dåligt läge. Gick fram utvändigt ledaren och häll väldigt bra. Belgrado blir väl troligtvis stor favorit, men jag tycker min häst är en av utmanarna till segern. Belgrado har varit bra på slutet, men helt och hållet har jag inte gett upp.

11 Mockasin (V75-6).

– Fick tufft tryck senast och jag tycker hästen höll bra. Annat läge nu, men det ser väl ut som att det kan bli lite körning i det här loppet så jag hoppas att vi kan profitera på det. Det kändes senast som att formen vore vettig i alla fall.

3 Sir Holger (V75-7).

– Jag har inte sett den senaste starten, men det är en trevlig häst att köra. Han har inte vunnit på den här distansen tidigare, men det känns som att han ska klara det bra. 4-5 streck i loppet om man tar ett par stycken. Han är jämn och säker.

”Alvena Pampas bästa spiken”

Vem är bästa chansen?

– Ja du, det var inte lätt. Det är ingen som sticker ut jättemycket. Det är ett gäng outsiders.

Ska man strecka alla dina hästar?

– Det är ingen som superhet, eller spikförslag, men garderar man loppen då tycker jag att mina är aktuella i alla lopp. Men det är som sagt ingen jättehet chans, säger Erik Adielsson och bjuder Trav365:s läsare på omgångens bästa V75-spik:

– Jag tror nog att Alvena Pampas är det. Det ser bäst ut. Han var riktigt bra sist, har ett bra lag och sådär.