”Spikar en fyraprocentare”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

En ganska bra omgång men utan någon riktig stjärnhäst. Lite bra pengar kan det bli, men det som är lite anmärkningsvärt är att Åke Svanstedt inte har fler favoriter när det är hemmaplan.

Veckans spik

6 M.T.Fameandglory (V75-5) har springspår över kort distans och Thomas Uhrberg brukar vara bra därifrån. Har två lopp i kroppen och från ledningen duger hon bra.

Veckans drag

5 McClain (V75-2) har fyra raka ettor men är inte så mycket spelad. Det är lite spåret emot men han har visat fin inställning och borde kunna vara med där framme om Rocky Silvio inte har sin bästa dag.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Efter sena och avgörande strykningar så skrivs den här texten om. Mitt drag får istället bli veckans bästa spik (det finns egentligen solklar) och jag håller tummarna för att Hell of a Kemp kan vara skrällhästen som alla talar om efteråt.

Veckans spik

2 Growup (V75-6) var innan strykningen streckad på fyra procent och ett riktigt fynd. Utan Ågårds Ludde så ökar chansen och följdaktligen även streckprocenten, men då jag inte tror på nye favoriten I Saw You så kan jag lika gärna chansa.

Veckans drag

12 Hell of a Kemp (V75-1) var favorit på V75 senast och min spik i den här spalten. Det var givetvis inget bra tips i efterhand, men tre procent gör honom intressant den här gången då det mycket väl kan vara en häst för Gulddivisionen. Längst ut i banan...

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är några stora favoriter, men det långa upploppet gör att loppen öppnar sig vilket är spännande.

Veckans spik

Jag tror Erik Adielsson och Stig H Johansson vinner med 5 Steel Pepper (V75-1). Senast var han grymt bra och med den formen Erik/Stig har på hästarna så tror jag han bara vinner, det är bästa hästen.

Veckans drag

Omgången för mig har ett drag och det är 1 I Saw You i V75-6 med Åke Lindblom. Han har imponerat och gjort jämna och fina lopp. Han kanske kan sitta i spets hela vägen.