Banmästaren: Vi har det kämpigt

TRAV

Snöfall och rysskyla.

Banarbetarna på Bergsåkers travbana sliter hårt för att få till bra tävlingar på lördag.

– Vi har det rätt kämpigt just nu, men vi gör allt får att man ska kunna köra med valfri balans, säger banmästaren Tord Uppling.

På lördag kör Bergsåkers travbana i Sundsvall V75-tävlingar med massor av miljoner i spelpotten. Under den senaste veckan har kylan slagit till rejält mot stora delar av Sverige och i Sundsvall är det rejält kallt. Dessutom har det snöat mycket vilket gör det tufft för banarbetarna på Bergsåker.

– Det var 31 grader kallt i morse och det är mycket snö som ska bort. Vi har haft det kallt hela veckan så vi har det rätt kämpigt just nu, säger Tord Uppling på Bergsåker.

Vad gör ni för att få banan i fint skick till lördag?

– Vi har saltat banan och inväntar mildare väder. Som det ser ut nu ska man kunna köra barfota fram, men vi måste invänta temperaturen för att säga om man kan köra barfota bak på lördag. Så fort det blir lite milt börjar saltet verka, det ser man på färgen på banan.

Hur mycket jobbar ni med banan nu?

– Det är lite olika. Men vi jobbar till sent på kvällen och sedan är vi här fyra på morgonen. Det har kommit väldigt mycket snö också som måste bort, både på banan och på publikplats. Alla som jobbar här gör ett väldigt bra jobb för att få till det här. Det skulle bli mildare mot lördag och det är bra. Då får vi saltet att verka bättre och vi får bort den hårda kärnan under. Vi kommer kämpa för att man ska kunna köra med valfri balans, hälsar Tord Uppling.