Nybrink: ”Härlig knorr på Svantes drömvecka”

TRAV

Nahar, Sanity och Orecchietti - eliten, eller hur?

Men de hade fullt sjå att runda varandra och inte bli sist.

Sundsvall Open Trot blev i stället knorren på Svante Båths drömvecka.

Vi kan nog säga att de gjorde vad de kunde, kuskarna bakom Polar L.B. och Rebellion i V75-1. Både Goop och Adielsson slängde sig huvudstupa i starten, allt för att ta emot storfavoriten Poker Kronos, eller i alla fall skaffa sig ett läge för att fälla honom. Defensivt var kinesiska för dem.

Båda galopperade direkt. Bra försök och nya tag. I stället blev det Poker Kronos- show. Femåringen fick anfalla redan ut ur första kurvan, trots att tempot var högt. Bergh småbuskörde till ledningen 950 kvar och sen sprang hästen undan till sjätte raka i sin nya regi. Gulddivisionen here i come, blir mitt betyg. Och visst är han en maffig typ, lite som en fransk modern bulldozer.

Roxane Grif som valack? Eller hur Robert?

Alla reste sig upp i soffan

Månprinsen A.M. vinner och vinner. Svenskt Mästerskap blev odramatiskt, även om det kittlade till när Hallsta Lotus vreds ut till attack in på upploppet. Månprinsen hade då dragit fram åldermannen Lotus hela vägen och kanske, kanske kunde det bli en match. Alla som hade spikat megafavoriten (vi var ett par stycken) reste sig upp i soffan och skulle precis börja hjälpa Gunnar Melander smacka på sin häst.

Men då galopperade ofattbart nog utmanaren och Sveriges bästa kallblod kunde glida ifrån till överlägsen vinst. Månprinsen A.M. har inga egentliga motståndare i Sverige just nu. SM är för litet för honom. Finns det inget VM? Eller kan de inte hämta något från månen eller Mars?

Kemas Winnie fick det på silverfat i V75-4 och spurtslog min spik Manne S.E. som kämpade väl i dödens. Jag började inte leta rep men det är aldrig kul när luften går ur lördagen.

Valnes Chilly ledde Lars Lindbergs Minne (V75-5) från start till mål; en effektiv liten råtta som kutar allt vad hon kan (?) från start till mål och man kan inte annat än imponeras. Robert Bergh tränar och Caroline Åkerlund höll i tömmarna.

Bret Boko, finsk storfavorit, ledde från start till mål i V75-6 och där dog väl omgången rent spelmässigt?

Bret var bra och tvingades visa alla kort när en aggressiv Björn Goop skickade fram Underpaid Haonver i dödens efter 600 meter.

På väg hem från krogen ...

Om hela omgången fram till dess varit ett jaså så blev Sundsvall Open Trot (V75-7) ganska häftigt. Visserligen rättade hästarna snabbt in sig när Ed You anförde. Men mitt i loppet anföll Noralf Braekken ledaren från dödens, varför inte liksom. Det här gjorde att köhästar som Nahar, Canaka B.F. och Oasis Bi fick upp hoppet.

När spurten drogs upp på sista långsidan var det Orecchietti som drog lasset med Sanity och Nahar i ryggarna. Men Orecchietti gav upp tidigt och Sanity såg mest ut som om han var på väg hem från krogen. Nahar fick ingen hjälp alls och om han var trött eller Bergh ”sket i det” vet jag inte.

I stället kunde Quid Pro Quo speeda till seger efter en drömresa i tredje inner. Svante Båth funderade mest på om den här veckan hände på riktigt och Erik Adielsson bjöd på en segergest vilket han inte gör varje dag.