Trav

”Har fått väldigt många samtal”

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

TRAV

Stjärntränarens kupp i direktsändning gav effekt: ”Många förfrågningar”

I lördagens direktsändning i TV12 stod travtränaren Ulf Stenströmer för en kupp.

Runt halsen hade han hängt en lapp med texten – ledig reklamplats.

– Jag har fått väldigt många samtal, säger Ulf Stenströmer till Trav365.

Ulf Stenströmer
Ulf Stenströmer

Många tv-tittare höjde på ögonbrynen i lördags när travtränaren Ulf Stenströmers sedvanliga sponsortext på bröstet var utbytt mot en text med ”ledig reklamplats”.

Kuppen mitt i direktsändning gav effekt ­– Axevallatränaren har blivit nedringd av företag som vill bli hans nya sponsor.

”Gav önskad effekt”

Stenströmer har sagt upp avtalet med sin tidigare sponsor Hippo.

– Vi har haft ett bra och smidigt kontrakt hela vägen och de har sagt till mig att de kommer att säga upp andra kontrakt för att bara satsa på mig. Men de erbjöd helt enkelt för lite. Jag har till och med fått erbjudande av medsponsorer som låg över dem. Mitt varumärke är värt mer nu så jag får tacka för den tiden som varit, säger Ulf Stenströmer till Trav365.

Stjärntränaren lär dock inte ha några problem att hitta någon ny sponsor. Lördagens kupp i TV12:s direktsändning gav effekt. Flera företag har hört av sig och vill inleda ett samarbete.

– Jag har fått väldigt många samtal och förfrågningar. Lappen fick önskad effekt.

Har du skrivit något avtal än?

– Nej, det har jag inte hunnit. Under veckan kommer jag återknyta kontakter och se vad som händer. Jag vill ha en sponsor som jag känner att jag kan stå bakom, med bra värderingar. Och jag behåller gärna mina färger.

Hur kom du på idén?

– Det var mest en rolig grej, jag fick en fixidé. Och som tur var fick den önskad effekt.

”Inget konstigt beslut alls”

Stenströmer är närmast aktuell i storloppet Prix de France som körs på söndag. Ulfs stjärnhäst Noras Bean vann loppet i fjol och ska försöka försvara sin titel. Stefan Söderkvist får chansen bakom Noras Bean i Frankrike.

– Det är inget konstigt beslut alls. Stefan har ju kört in tio miljoner kronor med den här hästen. Visst, att ha en kusk som fransmännen känner till är en fördel, men Stefan har också lyckats väldigt bra i Frankrike.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!