Hästen som kan ge Tess 11 miljoner

TRAV

Trav-tv:s nya stjärnskott bjuder på bästa tipsen till jackpotten på V86

Foto: Tintin med Björn Goop och Tess Ulander

Tess Ulander, 31, är trav-tv:s nya stjärnskott.

Nu avslöjar hon vad hon skulle göra om hon vann elva miljoner kronor på V86 i kväll – och dragen som ska ge henne hela potten.

– Jag vet inte om det är jag som är dum i huvudet, eller om jag hittar bra skrällar, säger hon skämtsamt till Trav365.

Tess Ulander är ny på ATG24 – dit hon värvades efter sin succé i Aftonbladets livesändningar.

Hennes chef Pär Carlsson har tidigare berättat för Trav365 hur han ”ropade som männen i Ferdinand” när han såg henne i Aftonbladets live-tv.

Inför kvällens jackpott på spelformen V86 där elva miljoner kronor väntar en ensam vinnare bjuder hon på de bästa tipsen – i jakten på miljonerna.

”Kommit in i det”

Du har jobbat ett tag på ATG24 nu, hur känns det?

– Det känns som jag kommit in i det, och bara en sådan sak med alla tider till de olika spelformerna sitter nu. Det är en petitess egentligen, men det tog jättelång tid att lära sig och man vill inte säga fel heller så det står några travspelare hos något ombud och blir snurrig. Det känns fantastiskt skönt att allt sådant sitter nu, och det är en lättnad. Alla kollegor är också jättetrevliga, och de har tagit emot mig väl, säger Tess Ulander till Trav365.

I kväll är det jackpott på V86, en omgång som saxas mellan Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö. Tess Ulander har ställt in siktet på jackpotten och elva miljoner kronor.

– Skulle jag vinna elva miljoner kronor på V86 i kväll så skulle jag dela med min syster Veronika, rakt av på öret. Hon är fem år yngre än mig, men vi har alltid varit jättetajta.

”Fastnade jag för”

Hela tisdagskvällen har Tess Ulander suttit med onsdagens V86-omgång, och gått igenom hästarna i lopparkivet.

– Jag har suttit och slagit på hästarna och kollat lopp i arkivet, en del är streckade men en del sticker också ut. Jag vet inte om det är jag som är dum i huvudet, eller om jag hittar bra skrällar. Bästa spiken tycker jag är 6 Aalto (V86-3), han har några galopper i resultatraden, men han gick bra vid seger senast i debuten för Flemming Jensen och såg stabil ut.

Vad är bästa dragen?

– 7 Tintin (V86-4) och 8 Uranium (V86-2) tycker jag känns roliga i kväll. Tintin gillar jag och sedan vet jag inte om jag är färgad med Uranium då vi var ute hos Roger Walmann i veckan och de var så trevliga, men hon ska med på lappen. Sedan var det verkligen en häst jag fastnade för i lopparkivet, och det var 4 Hanna Banker (V86-7), säger Tess Ulander.
Se nedan för Tess Ulanders V86-system till i kväll

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav