Daniel Redéns glädjebesked: Vi åker

Propulsion startar i Prix d´Amérique

Här är beskedet som alla travfans jublar åt.

Svenske superstjärnan Propulsion startar i Prix d´Amérique.

– Vi åker, säger hästens tränare Daniel Redén.

På söndag eftermiddag, den 26 januari, avgörs världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Paris i Frankrike.

En av de stora snackisarna de senaste veckorna har varit om den svenske superhästen Propulsion kommer att starta i loppet eller inte.

Nu lämnar stjärntränaren Daniel Redén beskedet som alla travfans hoppats på. Propulsion kommer att starta i Prix d´Amérique.

”Jag var jättenöjd”

Propulsion har gjort två starter sedan sitt tre månader långa uppehåll, i comebacken den 28 december vann han ett V75-lopp på Romme och den 11 januari slutade han tvåa på V75 bakom Elian Web på Bergsåker. Nu meddelar Solvallatränaren att nästa start blir i Prix d´Amérique.

– Vi åker. Jag var jättenöjd i går, och jag är nöjd i dag. Det var bara Conrads Rödluva som kunde följa i sista intervallen, säger Propulsions tränare Daniel Redén.

Anmälningstiden till Prix d´Amérique gick ut under måndagen och 21 hästar är just nu anmälda till storloppet, där totalt 18 hästar får plats. Propulsion är en av de som är anmälda till loppet som har en samlad prissumma på 900 000 euro. Den definitiva startlistan blir klar på torsdag.

Fjärde gången i PdA

I och med Daniel Redéns besked ser det just nu ut att bli tre svensktränade hästar med i Prix d´Amérique, förutom Propulsion även Jerry Riordans Ringostarr Treb och Stefan Melanders Milligan’s School. Nioårige Propulsion har hittills i karriären sprungit in 31,2 miljoner kronor, det via 38 segrar på 76 starter. Propulsion har tidigare provat lyckan i Prix d´Amérique vid tre tillfällen, det har resulterat i en tredjeplats som bäst – för två år sedan. I fjol slutade Propulsion femma i världens tuffaste travlopp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!