Fick 164 000 kronor – på satsade 220 kronor

Holmströms nya miljonsuccé: Kunderna är jättenöjda

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Privat
Tomas Holmström har spelat in över 150 miljoner kronor på trav

Tomas Holmström är mannen som sprider miljoner över Gotland.

I lördags var det dags igen – då han spelade in två miljoner kronor på V75.

– Håller jag den här standarden hela året kommer jag vara sjukt nöjd, säger Tomas Holmström.

Tomas Holmström hos Maxi ICA Stormarknad i Visby har under årens lopp varit väldigt framgångsrik i sin roll som spelansvarig i butiken. Han har spelat in över 150 miljoner kronor på trav genom åren via flera storvinster, och starten på 2019 kunde knappast börjat bättre för Tomas Holmström och kunderna.

Första V75-lördagen på året satte Holmström tre V75-system och spelade in 600 000 kronor, och i lördags var det dags igen. När V75 i lördags avgjordes på Sundbyholm i Eskilstuna satte Tomas Holmström 7 rätt och spelade in två miljoner kronor.

Tolv av butikens kunder delar nu på vinsten – och för en insats av 220 kronor kvitterar de nu ut 164 000 kronor per man.

”Tog med den som sista häst”

Tomas Holmström berättar om lördagens miljonsuccé.

– Jag gjorde ett bolag med tolv andelar, ett så kallat unikt system som bara lämnades in en gång. Det satt perfekt i kanterna, och då blev det så här bra, säger han.

Kan du utveckla?

– Carl Johan Jepson skrällde redan i V75-inledningen med Flash Håleryd och den tog jag med som sista häst på systemet, och sedan hade jag två hästar i V75-5 när Örjan Kihlström och Indy D. vinner på målfoto.

Om Holmström hade ”kant in” på Flash Håleryd och Indy D. var spikarna desto stabilare.

– Både Disco Volante och Ingo lämnade jag ensamma på V75-systemet och där var det aldrig någon fara, bägge vann väldigt enkelt.

”Kan hålla på i tio år”

Inför den avslutande V75-avdelningen satt Tomas Holmström och de tolv kunderna kvar med sex hästar, och kunde stabilt jobba in miljonvinsten.

– Kunderna är jättenöjda så klart, att få tillbaka 164 000 kronor på satsade 220 kronor är sjukt bra. Nu kan de vara med i många år innan man spelat upp det, det kostar väl drygt 12 000 kronor per år så de kan hålla på i tio år, skrattar Holmström och berättar om reaktionerna:
– Eftersom det bara var tolv stycken som var med blir det inte den här strömmen som det kan bli när det är fler som är med och vinner, men det är många som hört av sig via alla sociala medier. En kille hörde av sig och var superglad, han skulle flytta från Gotland till fastlandet och behövde nu inte oroa sig över kostnaderna för flytten.

Du har börjat året starkt!

– Ja, det har väl blivit ungefär 2,6 miljoner kronor hittills i år på V75 och V86 och det är så klart jättestarkt. Det har varit lite stolpe in i år och det är man inte riktigt van vid. Jag har bestämt att det här ska vara ett år med stolpe in så det får gärna fortsätta så här. Håller jag den här standarden hela året kommer jag vara sjukt nöjd, säger Tomas Holmström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav