Kvallopp körs till Elitloppet

Avgörs i maj på Örebro- och Gävletravet

Här kommer superchansen att ta en plats i Elitloppet:

Vinnarna av gulddivisionen på V75 på Gävle- respektive Örebrotravet i maj tar två direktplatser till den svenska travfesten.

– Vi vill ha en pulshöjare redan innan Elitloppet, säger Solvallas vd Jens Petter Stenseth.

Tidigare har det bara varit hästar som är inbjudna till Eliitloppet som fått en plats i storloppet sista helgen i maj.

Men nu går Solvalla ut och lovar inbjudningar till de hästar som segrar i gulddivisionen på Örebrotravet, 3 maj, och Gävletravet, 17 maj.

”Extra krydda”

– Vi vill ha en pulshöjare redan innan Elitloppet och det här blir självklart en extra krydda. Nu ges det två tillfällen att tävla sig till ett Elitloppsdeltagande och jag tror att intresset för de här loppen kommer att vara enormt, säger Solvallas vd Jens Petter Stenseth i ett pressmeddelande.

De två sportcheferna på Gävle och Örebro jublar över beskedet.

”Jätteinspirerande”

 – Att få vara en del av Elitloppet känns jätteinspirerande. Jag längtar redan nu efter att få erbjuda Örebropubliken den här toppsporten under våra V75-tävlingar, säger Claes Broberg, sportchef på Örebrotravet.

– Det här är jätteroligt för Gävletravet och jag tycker också att det är smart att direktkvalificera hästar i toppform. Nahar vann ju motsvarande lopp hos oss förra året och som alla vet segrade han sedan i Elitloppet, säger Mathias Gustafsson, sportchef för Trav Gävleborg.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!